Izleti


petak
18.06.2021.
(10 dana)

Kosovo i sjeverna Albanija

- * POPUNJENO * -

Polazak: u 18.00 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: srednje teška staza
Trajanje: Prosječno oko 8 sati hoda dnevno

Opis:

POPUNJENO! Primamo još nekoliko uplata na listu čekanja...

18-19.06.2021. Noćna vožnja do Prištine gdje stižemo u subotu oko 12 sati. Razgledavanje grada uz vodiče - nacionalna knjižnica, katedrala Majke Tereze, carska džamija sultana Mehmeda II Fatiha, muzej... Smještaj u hotel, večera i noćenje.

20.06.2021. Nakon doručka krećemo za Peć. Posjetit ćemo izvor Belog Drima, spomenik kosovskih mučenika, slapove Miruše, manastir. Smještaj u hotel u Peći, večera, noćenje.

21.06.2021. Nakon doručka krećemo kroz Rugovsku klisuru do sela Kućište u masivu Prokletija. Slijedi uspon na vrh Žuti kamen (Guri i Kuq, 2522 m), oko 9 sati hoda. Povratak u Peć, večera, noćenje.

22.06.2021. Nakon doručka krećemo preko Dečana do sela Junik i nastavljamo još sat vožnje terenskim vozilima. Uspon na Đeravicu (2656 m), najviši vrh Kosova, oko 8 sati hoda. Povratak u Peć, večera, noćenje.

23.06.2021. Nakon doručka krećemo za Prizren. Posjet tvrđavi, muzeju Albanske lige, učilište derviša Khalwati Tekke, džamija Sinan Paše... Smještaj u Prizrenu, večera, noćenje.

24.06.2021. Nakon doručka idemo na Šar planinu, vrh Velika Rudoka (2658 m), koji se također smatra najvišim vrhom Kosova, oko 9 sati hoda. Povratak u Prizren, večera, noćenje.

25.06.2021. Nakon doručka putujemo u posjet vinogradima Rahovec. Prelazimo u sjevernu Albaniju - dolina rijeke Valbone, nacionalni park Valbona. Smještaj u Valbona Fusha e Gjes, večera, noćenje.

26.06.2021. Nakon doručka nastavljamo upoznavati Nacionalni park Valbona. Penjemo se na prijevoj Qafta e Valbones (1870 m), povijesnu granicu plemena Krasnići i Šala. Slijedi uspon na Jezerski vrh (Maja Jezerce, 2694 m), najviši vrh Prokletija i cijeloga Dinarskog gorja. Smještaj u Valbona e Gjes, večera, noćenje.

27.06.2021. Nakon doručka krećemo za Rijeku, gdje stižemo u noćnim satima.

 

 Prijevoz: autobus
Povratak: 27.06.2021 u večernjim satima
Cijena: 1.000 kn bus (plaća se u Rijeci) i 400 € (polupansion, lokalni vodiči, terenska vozila). Plus polica osiguranja pred polazak. Razne ulaznice su 2-4 €, pivo je 1-1,5 €...
Prijave: u tajništvu Društva do 01.05.2021.

Oprema: Putovnica koja vrijedi barem do 1.10.2021. (za prelazak granica nije dovoljna osobna iskaznica), članska iskaznica, zdravstvena iskaznica, standardna planinarska oprema, zaštita od sunca i kiše, poželjne su dereze ili žabice.
Napomena: Kod prijave obavezna uplata 500 kn, preostalih 500 kn do 01.05.2021. 400 € u sitnim novčanicama nosimo sa sobom. Pred polazak napravit ćemo zajedničko putno osiguranje, plaćanje naknadno. Ako grupa bude manja od 40 planinara moguća je korekcija cijene. U slučaju odustajanja iz bilo kojeg razloga, uplata se vraća samo ako se mjesto popuni sa liste čekanja. Izlet će se održati ako epidemiološke prilike dozvole.

Vodiči: Darko Tadej (+385 91 766 46 15)

Kosovo i sjeverna Albanija

ponedjeljak
05.04.2021.
(6 dana)

Lastovo

- * POPUNJENO * -

Polazak: u 23.45 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: lagana staza
Trajanje: oko 4 sata hoda svaki dan

Opis:

Tijekom planinarskog proljetnog odmora u Parku prirode "Lastovsko otočje" proći ćemo Lastovo uzduž i poprijeko, a malo i okolo brodićem:

Vrhovi i vidikovci: Jurjev vrh, Mostni vrh, Maslina, Zirine, Veji Tapalj, Galičine, Hom, Gomile, Sozanj, Struga, Čeberjan,...

Uvale Vejo lago, Malo lago, Kremena, Jurjeva, Sita, Borova, Pod Pršljugu, Stara pošta, Zaklopatica, Mihajla, Lučica, Zace, Barje, Studeno dance, Portorus,... 

Svjetionici, crkvice u vinogradima, maslinicima, šumama i na vrhovima, pećine Rača i Medjedina,...

Naselja Ubli, Pasadur, Zaklopatica, Lastovo, Skrivena luka,...gdje ćemo se putem malo odmoriti, nešto popiti i pojesti. 

Provjerit ćemo je li točno što kažu astronomi - da nad Lastovom ima najviše zvijezda...

Pet polupansiona (doručak i večera) u hotelu Solitudo: dvokrevetna 1.300 kn, doplata za jednokrevetnu 200 kn, dijete u trokrevetnoj do 12 godina gratis, 13-16 godina 650 kn, dijete u dvokrevetnoj 800 kn.

Bus koji je cijelo vrijeme s nama 500 kn, za djecu 250 kn. 

Dogovorene su neobavezne degustacije u konobama u vrijeme ručka i plovidba oko Lastova po želji, detalji pred polazak... 

Prijave do popunjenja uz uplatu prve rate najmanje 400 kn.

U slučaju odustajanja iz bilo kojeg razloga uplata se vraća samo kad se mjesto popuni s liste čekanja. 

Na listu čekanja ulazi se s uplatom najmanje 400 kn.

 Prijevoz: autobus
Povratak: nedjelja navečer 11.4.2021.
Cijena: polupansion 1.300 kn, bus 500 kn.
Prijave: u tajništvu Društva do 29.09.2020.

Oprema: osnovna planinarska oprema, kupaći kostim
Napomena: Na dan 18.1.2021. popunjena su dva autobusa. Za trenutne informacije nazovite vodiča.

Vodiči: Boris Kurilić, 091 786 4535

Lastovo

ponedjeljak
05.04.2021.

Uskrsni ponedjeljak
Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: lagana staza
Trajanje: oko 5 sati hoda

Opis:

 

Molimo sve članove koji imaju auto da u njemu dođu na Deltu , kako bismo omogućili sudjelovanje članova bez auta. To naglasite u prijavi za izlet.
Nakon vožnje magistralom preko Plomina, Labina, Pule dolazimo do Premanture. U Premanturi ostavljamo automobile i krećemo pješice u obilazak najjužnijeg dijela poluotoka Istre, rta Kamenjak. Obilazak zaštićenog područja potrajati će oko 5 h. Poslije ručka iz vlastitog ranca na povratku kući obići ćemo crkvu Sv. Foške (Sveta Foška je zaštitnica protiv glavobolje, artritisa, reumatizma, depresije i zaštitnica mladih) i kamene kažune u blizini Vodnjana.

 

Planinarski izlet je namijenjen za sve članove a posebno za odsjek veterana sa namjerom da se ponovno aktivira njegova aktivnost.

 

 

 Prijevoz: osobna vozila
Povratak: večernjim satima
Cijena: 60 kn
Prijave: u tajništvu Društva do 30.03.2021.

Oprema: Osnovna planinarska oprema, gojzerice ili tenisice. Hrana iz ranca te mogućnost da se napravi švedski stol sa hranom od Uskrsnog doručka
Napomena: Molimo sve planinare da se pridržavaju epidemioloških mjera važećih na dan izleta. U automobilima obavezne maske za lice.

Vodiči: Igor Korlević (+385 91 25 666 11)

nedjelja
28.03.2021.

Skradski vrh - Zeleni vir - Vražji prolaz
Polazak: u 6.30 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 6 sati hoda

Opis:

Vožnja autocestom Rijeka - Ravna Gora te lokalnom cestom Ravna Gora – Skrad.

Planinarska tura započinje u Skradu, parkiralište u centru mjesta, usponom do izvora Dobre sa mogućnošću obilaska mlina. Penjanjem usponom dolazimo na vidikovac Kavranova stijena od kuda se pruža krasan vidik na dio mjesta Skrada sa okolicom.

Nastavljamo do vidikovca Perić sa kojega se pruža pogled na dio mjesta Skrad, Kupjački vrh, Kuželjsku stijenu...

Nakon razgledavanja krećemo prema Skradskom vrhu (1043 m). Skradski vrh uzdiže se iznad Skrada kao osamljen, sa svih strana šumovit i vrlo strm brijeg. Na vrhu je lijepa travnata zaravan, a na njoj kapela Marijina Uznesenja na nebo, klupe i planinarsko sklonište. Sa vrha nema nikakvih vidika. Vrh označen betonskim stupićem i metalnim tuljcem s upisnom knjigom (pečatiranje).

Preko Skradskog vrha dolazimo do vidikovca sa kojega se pruža pogled prema Javorovoj kosi, Turminu, Višnjevici i Bjelolasici.

Spuštamo se do željezničke postaje i nastavljamo stazom, serpentinama do Zelenog vira, veleban slap koji se ruši nad strmom, 70-metarskom okomitom stijenom, nezaboravne zelenkaste boje vode i jezera koje nestaje u prostranoj špilji.

Dolazimo do doma, stazom nastavljamo prema kanjonu Vražji prolaz. Vražji prolaz jedan od najljepših kanjona Gorskog kotara, dužine oko 800 metara izgleda potpuno nestvarno. Riječ je o uskom kanjonu, kroz koji se prolazi stazama, drvenim stubama i mostovima, a izgleda doista spektakularno. Na pojedinim se mjestima kanjon sužava na jedva metar ili dva, dok je na pojedinim mjestima širi. Kanjonom teče potok Jasla sa svojim jezercima stvara zaglušujuću buku, a to pojačava pomalo zastrašujući dojam.

Na kraju Vražjeg prolaza, 14 metara iznad potoka Jasle otvor je u stijenu, ulaz u špilju Muževa hižica (morate pripremiti svjetiljke). Dužine je dvjestotinjak metara, temperatura u špilji oko 8 stupnjeva. Na njezinom kraju nalazi se dvorana sa jezercem. U tom je jezercu pronađena čovječja ribica. U špilji ima i nešto stalaktita i stalagmita. Ako je Vaša mašta razigrana, ugledat ćete sige u obliku narezane dinje, majke s djetetom i druga čuda podzemnog svijeta. U špilji prezimljava strogo zaštićene vrste šišmiša potkovnjaka koji se ne smiju uznemiravati prilikom posjeta špilji.

Šumskim predjelom Jasle vraćamo se do željezničkog kolodvora u Skradu.

 Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u predvečernjim satima
Cijena: prijevoz 60 kn (daje se vozaču), ulaznica u kanjon Vražji prolaz 25 kn ?
Prijave: u tajništvu Društva do 23.03.2021.

Oprema: Standardna planinarska oprema prilagođena promjenjivim vremenskim uvjetima, zaštita od kiše.
Napomena: Kod prijave napomenite uzimate li auto, zbog organizacije prijevoza. Uzmite sa sobom u ruksaku hranu i piće

Vodiči: Tonček Kezele (+385 91 112 05 25)

nedjelja
21.03.2021.

Proljeće u Samoborskom gorju
Polazak: u 6.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: srednje teška staza
Trajanje: 6-7 sati hoda

Opis:

Molimo sve članove koji imaju auto da u njemu dođu na Deltu, kako bismo omogućili sudjelovanje članovima bez auta. To naglasite u prijavi za izlet. 

Vožnja po autoputu do polazne točke, uz usputnu kavu i čaj (nadamo se popuštanju mjera). 

Parkiramo kod Šoićeve kuće (385m-SO) odakle započinjemo obilazak.  Kratak ali strmi uspon do starog grada Lipovac (577m-SO) a zatim po lakšoj stazi do vrha Oštrc (752m-HPO/SO).

Spuštamo se do Planinarskog doma "Željezničar" (691m-SO) te nakon kraće pauze nastavljamo preko Ptičjeg vrha do planinarskog vrha Veliki Črnec (607m-SO).

Na povratku zastajemo u Planinarskom domu "Ivica Sudnik" (530m-SO) a zatim duža pauza uz mogućnost obroka u planinarskom domu "Željezničara" ().

Nakon pauze povratak do parkirališta te vožnja nazad do Rijeke.

 

  • Šoićeva kuća  (385 m)

Najstariji planinarski objekt u Samoborskom gorju. To je prizemna zgrada smještena ispod obronka na kojem strši gradina Lipovec.

HPD-ova podružnica Japetić  kupila je 1931. zgradu bivše željezničke postaje i uredila u njoj pl. kuću, a po tadašnjem zaslužnom predsjedniku nazvana je Šoićeva kuća.

  • Oštrc (752 m) 

Oštrc je vrh alpskog izgleda u središtu Samoborskoga gorja, kontrolna točka Hrvatske planinarske i Samoborske obilaznice. Dobro je vidljiv izdaleka i prepoznatljiv je po strmim padinama na obje svoje strane.

  • Lipovec-grad (577 m)

Ostaci stare gradine u Samoborskom gorju. Izgrađen je u 13. stoljeću i po svom obliku i prošlosti nalik je Okić-gradu.

 Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 130,00 kn
Prijave: u tajništvu Društva do 16.03.2021.

Oprema: Osnovna planinarska oprema - čvrste cipele, planinarska iskaznica, voda i hrana iz ruksaka.
Napomena: Prolazimo kroz par točaka Samoborske zaobilaznice pa ako nekom treba moguće je nabaviti dnevnik obilaznice. Potrebno je do 09.02. u tajništvu napomenuti i uplatiti dodatnih 40,00 kn.

Vodiči: Robert Bilandžija (+385 91 614 01 40)

nedjelja
07.03.2021.

40. pohod ŽENE U PLANINU
Polazak: u 8.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: lagana staza
Trajanje: oko 4-5 sati laganog hoda

Opis:

Molimo sve članove koji imaju auto da u njemu dođu na Deltu, gdje ćemo se posložiti i ukrcati planinare bez auta.

Aute parkiramo kod okretišta autobusa u Kukuljanovu. U 9 sati polazimo na poučnu kružnu stazu. Prvi je na redu vrh Gradina, zatim se spuštamo do povremenog jezera Ponikve ("sad me vidiš - sad me ne vidiš"). Za kraj još vrh Vojskovo i povratak do Kukuljanova gdje slijedi ovjera dnevnika pohoda.Prijevoz: osobna vozila
Povratak: popodne
Cijena: 20 kn vozaču u autu
Prijave: u tajništvu Društva do 02.03.2021.

Oprema: Osnovna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima. Hrana i piće iz ruksaka.
Napomena: Molimo planinare da se pridržavaju epidemioloških mjera važećih na dan izleta.

Vodiči: Žarko Fištrek, 091 598 5232

40. pohod ŽENE U PLANINU

nedjelja
28.02.2021.

Klek (1182 m)
zimski uspon
Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: lagana staza
Trajanje: oko 3 sata hoda

Opis:

Molimo sve planinare koji imaju auto da u njemu dođu na Deltu, gdje ćemo se posložiti i ukrcati članove bez auta.

Nakon vožnje autocestom preko Vrbovskog i Ogulina dolazimo do zaselka Bjelsko odakle krećemo na uspon na Klek.

 

Šumskom stazom nakon svojih sat vremena hoda stižemo do planinarskog doma te nakon kratkog odmora krećemo prema vrhu Kleka koji je svojih pola sata udaljen od doma. Do vrha vodi preko stijena nešto malo zahtjevnija staza te je potreban dodatni oprez, a zimi su svakako vrlo poželjne čak i nezaobilazne i dereze.
Nakon uspona na vrh vraćamo se istim putem natrag do Bjelskog.

 

 Prijevoz: osobna vozila
Povratak: kasni popodnevni sati
Cijena: 80 kuna
Prijave: u tajništvu Društva do 23.02.2021.

Oprema: Planinarska iskaznica, planinarska oprema za snježne uvjete (poželjne dereze), čeona lampa, hrana i piće iz ruksaka.
Napomena: Molimo sve planinare da se pridržavaju epidemioloških mjera važećih na dan izleta. Tko ima auto neka u njemu dođe na Deltu gdje ćemo ukrcati i članove bez auta. Kod prijave molimo napomenuti tko dolazi s autom. U automobilima obavezne maskice za lice.

Vodiči: Mirta Grandić (+385 92 266 17 12) i Mario Glavaz

nedjelja
21.02.2021.

Zima na Šatorini
Polazak: u 5.30 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: teška staza
Trajanje: lakša grupa 6 sati, teža grupa 10 sati hoda

Opis:
Molimo planinare koji imaju auto da u njemu dođu na Deltu kako bismo omogućili sudjelovanje članovima bez auta. Kod prijave naznačite u koju grupu biste išli. Vodič će procijeniti tko može u težu grupu. Lakša grupa putuje posebnim autima jer ranije završava izlet.
Teža grupa uključuje posebnu vježbu samo za visokogorce - oštri kondicijski trening i zimski uspon na najviši vrh srednjeg Velebita, rutom Marama - Ograđenica - vrh, dijelom kroz nemarkirano bespuće. 
Obavezna oprema: dereze, cepin, kaciga, pojas, barem jedan karabiner s maticom, mala zamka (prusik), zamka 8 m x 8 mm, šivana traka 120-150 cm, čeona lampa, kompas,...
Lakša grupa ide zajedno s težom grupom do skloništa Ograđenica. Nakon odmora grupa se vraća istim putem do auta i kreće za Rijeku. Oprema uključuje osnovnu zimsku opremu - sunčane naočale, gamaše, štapove... 
  


Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 50 kn, plaća se vozaču u autu
Prijave: u tajništvu Društva do 16.02.2021.

Oprema: Oprema je navedena u opisu puta. Plus hrana i piće iz ruksaka i planinarska iskaznica s markicom za 2021. godinu.
Napomena: Količina tehničke opreme u našem ormaru je ograničena i stoga namijenjena prvenstveno novopridošlim članovima. Zato preporučamo višegodišnjim članovima da kompletiraju vlastitu opremu. Užad i karabinere ne iznajmljujemo. Molimo da prije puta podesite dereze i uvježbate brzo i pravilno postavljanje u rukavicama.

Vodiči: Boris Kurilić (+385 91 786 45 35)

Zima na Šatorini

nedjelja
14.02.2021.

Viševica
-Valentinovo na snijegu-
zimski uspon
Polazak: u 8.00 h
Mjesto polaska: Delta

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 6 sati hoda

Opis:

Valentinovo na snijegu! 

Molimo sve vozače da na Deltu dođu autom da pomognu sudjelovanje članovima bez auta. Parkirat ćemo kod Vagabundine kolibe i krenuti dobro označenom stazom na vrh i nazad istim putem.

Romantičnom ugođaju eventualno će prije i poslije izleta pomoći toplina Vagabundine kolibe ako u međuvremenu proradi.Prijevoz: osobna vozila
Povratak: poslijepodne
Cijena: 30 kn, plaća se vozaču u autu
Prijave: u tajništvu Društva do 09.02.2021.

Oprema: Zimska oprema (dobro će doći gamaše i štapovi), sunčane naočale, planinarska iskaznica s markicom za 2021. godinu. Tko ima neka ponese žabice ili dereze.
Napomena: Molimo planinare da se pridržavaju epidemioloških mjera važećih na dan izleta.

Vodiči: Žarko Fištrek (+385 91 598 52 32)

Viševica[nl]-Valentinovo na snijegu-

nedjelja
07.02.2021.

Risnjak
zimski uspon
Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 5 do 6 sati hoda

Opis:

Molimo sve članove koji imaju auto da u njemu dođu na Deltu da omogućimo sudjelovanje članovima bez auta.

Naći ćemo se na Delti u 7 sati i nakon ukrcaja u automobile krenuti do planinarskog doma Sušak na Platku. Kad se svi okupimo, poći ćemo put Cajtiga prema Velikom Risnjaku (1528 m). Ako zimski uvjeti dopuste (zna biti zaleđeno), popet ćemo se na sami vrh. Nakon kraćeg zadržavanja kod doma, vratit ćemo se preko Fratrovih dolaca na Platak. Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 20 kn vozaču u autu
Prijave: u tajništvu Društva do 02.02.2021.

Oprema: Osnovna planinarska oprema, štapovi sa širokim krpljicama i gamaše, planinarska iskaznica s markicom za 2021. godinu.
Napomena: Dom ne radi, svakako ponijeti topli napitak u termosici. Molimo planinare da se pridržavaju epidemioloških mjera važećih na dan izleta.

Vodiči: Zdravko Scheibl

Risnjak

nedjelja
31.01.2021.

Bjelolasica (1536 m)
zimski uspon
Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: srednje teška staza
Trajanje: 6 sati

Opis:

Molimo sve članove koji imaju auto da u njemu dođu na Deltu, gdje ćemo ukrcati članove bez auta.

Zimski uspon na Bjelolasicu je svojevrsna kreacija prekrasne prirode. Zaleđena stabla i puno snijega obilježavaju ovaj izlet.

Krećemo hodat iz Begovog Razdolja (1062 m).Najprije makadamskom cestom do Vrbovske poljane i nakon toga slijedi oštar uspon na vrh. Putem ćemo proći uz pl. sklonište Jakoba Mihelčića. Uspon traje oko 3 sata, bude li puno snijega i malo duži. Na samom vrhu uživamo u pogledu i pijemo topli čaj iz termosice. Silazak istim putem ili preko Žute poljane, odlučit ćemo na vrhu.

Sve skupa hodamo oko 6 sati.

Bude li puno leda samo planinari sa derezama ili žabicama mogu na vrh (ponesite tko ima).Topla odjeća i gamaše obavezne.

Ajme kako će nam biti lipo!Prijevoz: osobna vozila
Povratak: U večernjim satima
Cijena: 40 kn, plaća se vozaču u autu.
Prijave: u tajništvu Društva do 26.01.2021.

Oprema: Zimska oprema za planinarenje, dereze ili žabice.
Napomena: Prošle zime greben Bjelolasice je bio zaleđen i mogli su na vrh samo planinari sa derezama ili žabicama. Teško je predvidjeti što će biti ove godine, ali bilo bi dobro imati ih. U slučaju jakog leda pod vrhom tko ih ne bude imao ići će do granice leda.

Vodiči: Darko Tadej

Bjelolasica (1536 m)

nedjelja
24.01.2021.

Zima na Zavižanu 2021.
zimski uspon
Polazak: u 6.00 h
Mjesto polaska: Delta

Težina: teška staza
Trajanje: oko 8 sati hoda u dubokom snijegu

Opis:

Tradicionalni zimski uspon na Zavižan ove zime je zbog epidemioloških mjera jednodnevan jer dom ne prima goste na spavanje. Idemo kružnom stazom od Oltara. 

Molimo planinare da čim prije jave ako dolaze svojim autom. Poželjno je da se članovi unaprijed dogovore i na Deltu dođu u popunjenim autima. Zbog moguće snijegom zatrpanog parkinga na Oltarima, molimo da se ponesu lopatice, škovacere i slično. 

dom Zavižan

Kamera uživo - fotografija se mijenja svakih 10 minuta Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 50 kn, plaća se vozaču u autu
Prijave: u tajništvu Društva do 19.01.2021.

Oprema: Zimska oprema, rezervna odjeća, sunčane naočale (dobro će doći i skijaška maska), čeona lampa, planinarska iskaznica s markicom za 2021. godinu, hrana i piće iz ruksaka.
Napomena: Molimo sve planinare da se pridržavaju epidemioloških mjera važećih na dan izleta.

Vodiči: Zoran Doričić

Zima na Zavižanu 2021.

nedjelja
17.01.2021.

Lončeva griža
Polazak: u 8.00 h
Mjesto polaska: Delta

Težina: lagana staza
Trajanje: 5 sati hoda

Opis:

Malo drugačiji oblik planinarenja, neki ga zovi livadarenje. Na kružnoj stazi nećemo preći 400 mnv, a opet pružit će užitak, nadajmo se lijepe sunčane nedjelje.

Polazak sa Delte u 8 sati. Molimo sve planinare koji imaju auto da u njemu dođu na Deltu, gdje ćemo ukrcati i članove bez auta. Polazak je iza pošte i doma na Viškovu u 8.30.Prijevoz: osobna vozila
Povratak: U popodnevnim satima
Cijena: 10 kn, plaća se vozaču auta
Prijave: u tajništvu Društva do 15.01.2021.

Oprema: Voda, hrana
Napomena: Molimo sve planinare da se pridržavaju epidemioloških mjera koje će vrijediti na dan izleta.

Vodiči: Saša Subotić, 091 949 5976

Lončeva griža

nedjelja
10.01.2021.

Halm i Goli
Polazak: u 6.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 6 sati hoda

Opis:

Prvi izlet u 2021. godini bit će na čarobnoj creskoj Tramuntani. Godinu u kojoj Kamenjak slavi 60 godina uspješnog djelovanja započinjemo prvim organiziranim planinarskim izletom na vrhove Halm iznad Filozića i Goli iznad Dragozetića. Te staze su markirali naši creski članovi Ljiljana Sirnik i Tomislav Bandera Anić u sklopu kamenjakovog projekta Tramuntana Hike & Bike.  Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u popodnevnim satima
Cijena: 30 kn vozaču u autu i 30 kn Jadroliniji (aute ostavljamo na Brestovi)
Prijave: u tajništvu Društva do 05.01.2021.

Oprema: osnovna planinarska oprema, planinarska iskaznica s markicom za 2021. godinu, hrana i piće iz ruksaka
Napomena: Molimo sve planinare da se pridržavaju epidemioloških mjera važećih na dan izleta.

Vodiči: Boris Kurilić (+385 91 786 45 35)

Halm i Goli

LEGENDA:

-zimski uspon (potrebna zimska planinarska oprema)

- opća planinarska škola

- visokogorski izlet (potrebna visokogorska oprema)

- veteranski odsjek

- odsjek za zaštitu prirode (ekolozi)

- mala planinarska škola

 - biciklisti

 

 

Zbog izmjena informacija redovito pratite ovu stranicu.

 

PD Kamenjak zadržava pravo izmjene plana predviđenih izleta zbog nepredviđenih okolnosti tijekom godine.

*****

Prijave i informacije u tajništvu utorkom od 19 - 21 h ili na tel. 331-212.

Za izlete organizirane autobusnim prijevozom uplate su moguće i putem internet bankarstva. Prije toga molimo da kontaktirate tajništvo i provjerite ako ima mjesta.

*****

Kod izleta autobusom, u slučaju nedovoljnog broja uplata, moguće su korekcije cijene.

*****

* za gorivo kod automobilskog prijevoza se plaća 1.20 kn/km po vozilu (trošak dijele putnici u vozilu).

 

 

 

Za sudjelovanje na izletu ili pohodu može se prijaviti samo uz uplatu cijene puta do datuma navedenog u opisu izleta ili pohoda.

Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a.

Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo niti vodiča.

Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

 

ODNOS VODIČA I ČLANOVA SKUPINE

Vođa izleta ima puno pravo "zapovijedanja" skupinom. Smatra li da netko neće moći proći cijelu trasu puta, da je nedovoljno opremljen ili da će naprosto stvarati probleme ima mu pravo zabraniti dolazak na izlet ili odlazak na vrh, ali ne i ostaviti na cjedilu, tj. na planini. Svaki planinar mora bespogovorno slušati vodiča, čak i ako zna da griješi. Onoga tko se na izletu ponaša svojevoljno i ne sluša, vodič smije i može isključiti iz skupine, ali samo na mjestu gdje ga neće dovesti zbog toga u opasnost. Već samim dolaskom na izlet svaki se član skupine automatski obvezuje na podvrgavanje grupnoj disciplini i slušanju vodiča.

(iz A. Čaplar "Osnove planinarstva")