Strahinjčica Vrh Sušec (846 m)

Izlet za sve planinare

nedjelja 10.04.2016.


Polazak: u 5.30 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 6-7 sati hoda

Opis:

U 5.30 krećemo iz Rijeke prema Krapini. Uz obaveznu kavu po putu u planu je doći do našeg polazišta Podgora Krapinska oko 8.30 sati.

Planinarenje ćemo započeti sa zapadne strane planine Strahinjčice stazom koja ide preko vidikovca Slon (445 m) te nastavlja do planinarskog doma Strahinjčica. Nakon kraće pauze nastavljamo put do prekrasnog vidikovca Dedek (vidi sliku) i samog vrha Sušec (HPO - 846 m).

Vratit ćemo se istom stazom do doma gdje ćemo uzeti dužu pauzu za odmor, druženje i okrjepu. Povratak do Krapine je planiran stazom koja prolazi kraj Jelenske pećine.

Ovisno o interesu postoji mogućnost obilaska Muzeja krapinskih neandertalaca. Do muzeja bi se prevezli autobusom a polaznici koji ne žele u muzej moći će provesti ugodno vrijeme u šetnji obližnjim parkom. Karta za muzej je 50 kn, moguć je popust za velike grupe.

U planinarskom domu nema ponude hrane, no postoji mogućnost da organiziramo sa lokalnim planinarima i lovcima dostavu jednostavnog obroka (grah i kobasica), to će ovisi o broju zainteresiranih. 

Povratak u Rijeku je planiran u kasnim večernjim satima.

Kod prijave izleta naznačiti želite li obrok i\ili posjet muzeju radi organizacije istih, hvala.Prijevoz: autobus
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 130 kn prijevoz
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 01.04.2016.

Oprema: Osnovna planinarska oprema + zamjenska obuća za posjet muzeju

Vodiči: Robert Bilandžija (+385 91 61 401 40), Davor Banić
Strahinjčica [nl] Vrh Sušec (846 m)