Srednječavenska pot (SLO)

Izlet za sve planinare

nedjelja 17.03.2019.


Polazak: u 6.30 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 6 sati hoda

Opis:

Rano proljeće je pravo vrijeme za izlet na područje Ajdovščine i brda Čaven (SLO). Vožnja autobusom iz Rijeke u pravcu Ajdovščine do mjesta Predmeja gdje će nas autobus ostaviti i čekati.

Krećemo u pravcu Planinarske kuće Antona Bavčerja na Čavnu (1242 m), potom do vrhova Kucelj (1237 m) i Veliki Rob (1237m) odakle nam pogledi lete prema jugozapadu Slovenije i talijanskim regijama Friuli Venezia i Veneto. Na dlanu nam se s jedne strane pruža Venezia i veličanstveni Dolomiti, a s druge strane Nanos i Vipavska dolina koja je odjenula cijelu paletu proljetnih boja. Nakon uživanja na vrhovima i marende iz ruksaka, vraćamo se nazad dijelom istim putem, a potom do Planinarske kuće na Maloj Gori. Povratak do autobusa po atraktivnoj Srednječavenskoj stazi.

Po povratku u Vipavsku dolinu predlažemo stanku uz okrepljujući planinarski ručak u obližnjem ugostiteljskom objektu ('enolončnica' - gulaš na juhu ili jota s kobasicom po povoljnoj cijeni cca 5 - 6 €), ili pak razgled starog centra gradića Ajdovščine koji je u 3. stoljeću bio obuhvaćen gradnjom rimskog obrambenog zida - Claustra Alpium Iuliarum.

Povratak u Rijeku u večernjim satima.Prijevoz: autobus
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 80 kn
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 12.03.2019.

Oprema: Osnovna planinarska oprema, osobna iskaznica.
Napomena: Okvirni cjenik: Bograč (5,50 €), Jota s kobasicom (5,50 €), Svinjska pečenka, bečki, prženi krumpiri i kiselo zelje (7,80 €) - s goveđom juhom (+1,80 €), s juhom od gljiva (+3,20 €)

Vodiči: Žarko Fištrek
Srednječavenska pot (SLO)