Premužićeva staza (5 dana)

Izlet za sve planinare

srijeda 01.05.2019.


Polazak: u 6.00 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: teška staza
Trajanje: Grupa A - oko 8 sati dnevno, grupa B par sati po dogovoru

Opis:

1. dan Vozimo se do Krasna gdje se nalazimo sa planinarima PD Konjuh iz Tuzle. Obilazimo kuću Velebita. Zajednička karta za kuću i N.P. Sjeverni Velebit je 40 kn. Smještamo stvari za spavanje u konobu Jure. Grupa A planinari do Zavižana. Grupa B odlazi autobusom na Zavižan. Obilazi okolne vrhove. U večernjim satima svi se skupa vraćamo u Krasno na spavanje.

2. dan Grupa A odlazi autobusom do Zavižana i planinari od Zavižana do Alana. Grupa B odlazi autobusom na Zavižan i obilazi okolne vrhove, a u popodnevnim satima odlazi autobusom do Alana gdje je na spavanju s usputnim obilaskom Zavratnice i Jablanca. Svi skupa spavamo na Alanu.

3. dan Grupa A planinari od Alana do Kugine kuće. Grupa B obilazi okolne vrhove i ostaje na spavanju u Alanu.

4. dan Grupa A planinari od Kugine kuće do Vile Velebita. Grupa B odlazi autobusom do Karlobaga i dolazi do Baških Oštarija. Zatim odlazi na lakše planinarske izlete uokolo.

5. dan Grupa A i B zajednički obilazi okolne vrhove. Sredinom dana svi skupa odlazimo do Karlobaga. Moguće je kupanje. Poslije lijepo provedenih zajedničkih dana slijedi povratak kući, koje je za sada iznenađenje.



Prijevoz: osobna vozila
Povratak: nedjelja 05.05.19. u večernjim satima
Cijena: 100 kn prijevoz, ostale troškove pojedinac plaća sam
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 19.04.2019.

Oprema: Vreće za spavanje, planinarska iskaznica, zaštita od vjetra, sunca i kiše, gamaše, hrana za doručak i boce za 2 l vode dnevno.
Napomena: Broj planinara je (mali) i ograničen kapacitetom spavanja u pl. domovima. Molim vas prijave sa uplatom (koja se ne vraća) što prije. Svaki dan grupa A hoda do 8 sati. Grupa B ima mogućnost lakih izleta uokolo pl. domova. U cijenu izleta nisu uključena spavanja. Prvi dan u Krasnu 150 kn. Ostale dane u pl. domovima oko 50 kn. Dogovorit ćemo tople večere po primjerenim cijenama. Doručci su najčešće iz ranca. Karta za muzej + nacionalni park je 40 kn.

Vodiči: Igor Korlević
Premužićeva staza (5 dana)