Moslavačka gora i Bilogora

Izlet za sve planinare

subota 12.10.2019.


Polazak: u 6.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: lagana staza
Trajanje: oko 6 sati hoda

Opis:

Subotnji jesenski izlet za zagrižene skupljače pečata. Oni koji žele mogu na ovome izletu skupiti pečate s dvije kontrolne točke Hrvatske planinarske obilaznice: Vis i Stankov vrh.

 

1. dio - Moslavačka gora

Vozit ćemo se autocestom do Popovače, a odatle lokalnom cestom do Gornje Jelenske gdje počinje hodački dio izleta. Staza nas vodi kroz šume i proplanke preko vrhova Vis i Humka do ruševina srednjovjekovnog dvorca Garićgrad gdje će nas čekati automobili. Staza nije pretjerano zahtjevna, onima koje zanima geologija bit će interesantno vidjeti naslage prapora i potoke koji teku preko škriljevca. Sa Visa se nudi pogled na Kutinu.

 

2. dio  - Bilogora

Automobilima ćemo nastaviti prema Koprivnici. Putem je moguće zaustavljanje u Velikom Grđevcu i kratki obilazak Kulturnog centra Mate Lovraka i razgledavanje mlina u kojem je snimljen film Družba Pere Kvržice te vlaka iz filma Vlak u snijegu. (To ovisi o veličini i sastavu grupe i vremenu koje nam bude trebalo za obilazak Moslavačke gore.) Stižemo u selo Jagnjedovec odakle nastavljamo automobilima do mjesta gdje počinje kratki „uspon“ na 308 m visoki Stankov vrh. Nakon kratkog zadržavanja slijedi povratak u Rijeku.Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u kasnim večernjim satima
Cijena: 220 kn
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 11.10.2019.

Oprema: Osnovna planinarska oprema.
Napomena: Uvjet za održavanje izleta je najmanje dva prijavljena automobila s uplaćenim prijevozom svih putnika. U protivnom izlet će se otkazati. Hrana i piće iz ruksaka.

Vodiči: Zdravko Scheibl