Lička Plješivica: Gola Plješivica i Ozeblin

Izlet za sve planinare

subota 03.09.2022.


Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: srednje teška staza
Trajanje: sub: oko 7 h hoda; ned: oko 6 h hoda

Opis:

Subota 3.9.2022.
Gola Plješivica

Molimo vozače da se jave prilikom prijave.

Polazak s Delte u 7 sati preko Vratnika prema Otočcu i dalje prema Korenici. Putem ćemo se zaustaviti u selu Vrelo, pogledati izvor i natočiti vodu. U Korenici ćemo ostaviti automobile i započeti uspon prema Goloj Plješivici. Visinska razlika je 1000 m, završni dio je vrlo zahtjevan i ima alpski štih. Poslije odmora i fotografiranja (pečat je otkinut) i obilaska interesantne stijene Ličke kape, vraćamo se u Korenicu istim putem. Trajanje hoda oko 7 sati. Po silasku prebacujemo se u smještaj u privatnom objektu u kojem za večeru možemo organizirati roštilj. Zainteresirani svakako se pribilježiti prilikom prijave na izlet.

 

Nedjelja 4.9.2022.
Ozeblin

Po ustajanju i doručku (iz ruksaka) krenut ćemo prema Udbini. Nakratko ćemo se zaustaviti u Crkvi hrvatskih mučenika, zatim produžiti u smjeru Donjeg Lapca. S ceste nastavljamo šumskim putem do točke gdje ostavljamo automobile i započinjemo planinarski dio. Dio puta je šumska cesta nakon koje nastavlja pravi uspon. Na vrhu je travnata čistina s koje se lijepo vidi Lika na zapadu i Bosna na istoku. Zainteresirani udaraju pečat (KT HPO). Vraćamo se istim putem prema Udbini. Trajanje hoda oko 6 sati. Vraćamo se u Rijeku. Putem stajemo na vrilima Gacke.

 Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u nedjelju u večernjim satima
Cijena: 210 kn (prijevoz i noćenje), uplata u tajništvu ili na račun
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 30.08.2022.

Oprema: Osnovna planinarska oprema.
Napomena: Potrebna je dobra fizička kondicija. Za večeru se javite prilikom prijave. Broj sudionika 15 zbog ograničenog smještaja. Molimo vozače da se jave prilikom prijave.

Vodiči: Zdravko Scheibl