Korčula, Mljet, Lastovo, Pelješac (popunjeno!)

Izlet za sve planinare

utorak 19.09.2017.


Polazak: u 20.00 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: lagana staza
Trajanje: dnevno 3 do 7 sati hoda

Opis:

Upoznat ćemo najviše vrhove i druge planinarske atrakcije te ostale turističke ljepote Korčule, Mljeta, Lastova i Pelješca. Smještaj u hotelu "Borik" u mjestu Lumbarda na otoku Korčuli - dvokrevetne sobe na bazi polupansiona (doručak i večera). Broj je ograničen na 48 putnika.

Prijevoz iz Rijeke autobusom koji nam je na raspolaganju cijelo vrijeme ovog putovanja.

U srijedu se penjemo iz Orebića na sv. Iliju, najviši vrh poluotoka Pelješca (961 m). Razgledavanje franjevačkog samostana i crkve Gospe od anđela, crkva Gospe od Karmena, upoznavanje Orebića...

Na Mljet idemo turističkim brodom sa rive ispred našeg hotela. U planu je uspon na najviši vrh Velji grad (514 m) i razgledavanje Nacionalnog parka.

Na Lastovo idemo redovnim trajektom iz Vele Luke do kuda će nas prebaciti naš autobus. Penjemo se do vrha Sozanj (231 m) i na vrh Hum (417 m), upoznajemo ljepote otoka koji je čitav proglašen parkom prirode.

Na otoku Korčuli penjemo se na vrh Kom (508 m), upoznajemo prirodni fenomen Kočje (posebni rezervat šumske vegetacije), razgledavamo mjesta Blato, Velu Luku... Posebno su atraktivne pješčane plaže u Lumbardi gdje smo smješteni.

Na povratku za Rijeku pogledat ćemo živopisni Ston i njegove zidine.Prijevoz: autobus
Povratak: u nedjelju 24.9. u večernjim satima
Cijena: 1.470 kn. Na licu mjesta trajekt za Lastovo ukupno 64 kn, turistički brod 100 kn, ulaznica u NP Mljet, lokalni bus na Lastovu 15 kn i na Mljetu ...
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 20.12.2016.

Oprema: Osnovna planinarska oprema i kostim za kupanje.
Napomena: Obavezna uplata 400 kn kod prijave, preostalih 1.070 kn na tri rate = 300, 300, 470. Broj je ograničen na 48 putnika. U slučaju odustajanja iz bilo kojeg razloga, uplata se vraća samo ako se to mjesto popuni sa liste čekanja. Na dan 12.10.2016. autobus je popunjen, uz desetak članova na listi čekanja. Stoga do daljnjeg ne primamo uplate.

Vodiči: Boris Kurilić, Damir Jelić, Žarko Fištrek