21. susret planinara Balkana u Tršću: Risnjak, Rudnik, Sokolanske stijene, izvor Kupe

Izlet za sve planinare

subota 09.06.2018.


Polazak: u 9.30 h
Mjesto polaska: Gerovo ili Tršće

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 6 sati hoda

Opis:

PD Kamenjak je na Platku 2011. prvi put bio domaćin predstavnika mnogih planinarskih društava od Slovenije do Bugarske. Ove godine smo domaćini u Tršću - u našoj planinarskoj kući "Frbežari", šatorima i okolnom privatnom smještaju.

Članovi Kamenjaka i drugi planinari mogu se pridružiti programu međunarodne ekipe kako slijedi:

Subota, 9.6.

Teža grupa:okupljanje u 9.30 u Gerovu. Planinarski uspon kroz Lazac na Risnjak, povratak istim putem. Ulaznica u NP kupuje se individualno u domu na Risnjaku (25 kn). Vodič Robert Bilandžija, 091 614 0140. 

Lakša grupa: okupljanje u 9.30 u Tršću. Kružno na Rudnik i Sokolanske stijene. Vodič je Žarko Fištrek, 091 598 5232.
Tko želi može se navečer pridružiti svečanoj večeri sa zabavom (obavezna prethodna uplata 80 kn u Kamenjaku. Za noćenje više nema mjesta u pl. kući ali primamo uplate 100 kn za privatni smještaj.
Nedjelja, 10.6.2018.
Okupljanje u Razlogama u 10 sati. Posjet izvoru rijeke Kupe u NP Risnjak. Ulaznice se kupuju individualno. Vodič Davor Banić, 091 503 9605. 
U subotu će u Tršću lokalni OPG-ovi predstaviti na štandovima svoje domaće proizvode - med, sireve, proizvode od šumskog voća...
Oba dana u prodaji će biti i suveniri ovog međunarodnog planinarskog susreta - majica, bedž i prigodna poštanska kuverta s markom i unikatnim pečatom. Dizajn potpisuju naša članica Zvjezdana Brlek i vanjski suradnik Petar Jelušić.


Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u večernjim satima
Cijena: prema opisu u pozivu
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 05.06.2018.

Oprema: osnovna planinarska oprema
Napomena: Kod prijave naznačiti varijantu izleta. Za dodatnu večeru i noćenje obavezne prethodne uplate u Kamenjaku, može i net-bankingom.

Vodiči: Vodiči PD Kamenjak
21. susret planinara Balkana u Tršću:    Risnjak, Rudnik, Sokolanske stijene, izvor Kupe