Čikola (ferrata) – Promina (1147 m)

Izlet za sve planinare

subota 07.04.2018.


Polazak: u 6.00 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: teška staza
Trajanje: 2 dana

Opis:


SUBOTA: U 06.00 krećemo iz Rijeke. Prva destinacija za taj dan je rijeka Čikola i nedavno postavljena ferrata. Dijelimo se u 2 grupe.

GRUPA A: Krećemo na trosatni prolazak kroz kanjon Čikole po ferrati koju su članovi HPK "Sv. Mihovil" postavili 2015. godine. Ferrata je srednje zahtjevna, a posebna je po nabujaloj Čikoli koja "tutnji" ispod nas.

GRUPA B: Šetnja kroz Drniš, djelomični obilazak kanjona po uređenoj šetnici i obilazak Drniške Gradine koja se nalazi na 334 m nadmorske visine te ispijanje kave u centru Drniša.

GRUPA C: Poziv alpinističkom odsjeku da iskoriste ovu priliku za dvodnevni posjet atraktivnom penjalištu Osoje.

Sljedeća postaja su nam selo Lišane otkud krećemo prema domu Promina gdje noćimo. Na raspolaganju nam je dobro opremljena kuhinja kao i roštilj što ćemo iskoristiti te pripremiti roštilj.

Za polaznike pl. škole će se odraditi vježba.

NEDJELJA: U 8.00 krećemo iz doma prema vrhu Čavnovka, najvišoj točki na Promini, a ujedno i kontrolnoj točki HPS-ove obilanznice.

Nakon vrha spuštamo se nazad u Lišane te autobusom krećemo nazad u Rijeku.
Prijevoz: autobus
Povratak: u nedjelju u večernjim satima
Cijena: 220 kn prijevoz + 50 kn noćenje (+ 40 kn hrana)
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 30.03.2018.

Oprema: Kompletna via ferrata oprema, kompletna planinarska oprema. Pokrivalo za glavu. Krema za sunčanje. Hrana iz ruksaka. Večera u domu (roštilj) i restoran u nedjelju (oko 45 kn obrok). Min. 1.5 l vode (dom opskrbljen, izvor po putu)
Napomena: Roštilj u domu je fakultativan te prilikom prijave u tajništvu naglasite želite li sudjelovati na istima te platite sudjelovanje. Ukoliko odaziv bude nedovoljan za punjenje autobusa na izlet će se ići osobnim automobilima ili kombijem što može utjecati na cijenu izleta.

Vodiči: Davor Miketa (+385 91 643 60 91)
Čikola (ferrata) – Promina (1147 m)