Planinarsko krstarenje sjevernim Jadranom

Izlet za sve planinare

subota 22.09.2018.


Polazak: u 9.00 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: lagana staza
Trajanje: svaki dan na izbor duže ili kraće staze

Opis:

Planinarsko krstarenje otocima sjevernog Jadrana 22 - 27.9.2018. ima u planu upoznavanje planinarskih, prirodnih i kulturno-povijesnih ljepota otoka sjevernog Jadrana, uz kupanje, zabavu i druženje.


1. dan - subota 22.9. ujutro: bus Rijeka-Zadar, ukrcaj i smještaj u dvokrevetnim kabinama na brodu, razgledavanje Zadra, kupanje na morskim orguljama, večera na brodu.

2. dan - nedjelja: plovidba Zadar - Mandre, uspon na najviši vrh otoka Paga sv. Vid, razgledavanje grada Paga, kupanje. Lakša grupa šeta Mandre-Šimuni-Kolan.


3. dan - ponedjeljak: plovidba Mandre - Rab sa kratkim zaustavljanjem i razgledavanjem maslinika u Lunu, uspon na najviši vrh otoka Raba Kamenjak. Lakša grupa vraća se istim putem a teža grupa spušta se u Lopar. Kupanje i razgledavanje grada Raba.

4. dan - utorak: plovidba Rab - Osor, uspon na Osoršćicu (lakša i teža grupa), kupanje i razgledavanje Nerezina i Osora.

5. dan - srijeda: plovidba Osor - Martinšćica, uspon na vrh Helm i Lubenice, silazak u Valun i ukrcaj na brod, plovidba do grada Cresa, kupanje i razgledavanje. Lakša grupa drži se broda i razgledava Martinšćicu i Valun.

6. dan - četvrtak: plovidba Cres - Rijeka, iskrcaj sa broda na riječkoj rivi.

Aranžman od šest dana/pet noći na bazi polupansiona (noćenje, doručak i večera na brodu) iznosi 2.350,00 kn. Lučke pristojbe oko 200 kn plaćaju se na brodu. Autobus Rijeka-Zadar naknadno.

Prilikom prijave obavezna je uplata prve rate od minimalno 500 kn, po mogućnosti internetom. Prijave do popunjena 34 mjesta na brodu. U slučaju odustajanja iz bilo kojeg razloga, uplata se vraća samo ako se to mjesto popuni sa liste čekanja. Tko želi, može sklopiti policu osiguranja za slučaj odustajanja.Prijevoz: brod/trajekt
Povratak: u četvrtak, 27.9. oko 11 ujutro na riječku rivu
Cijena: 2.350 kn + bus i lučke pristojbe
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 31.08.2018.

Oprema: osnovna planinarska oprema, kupaći kostim
Napomena: Prilikom prijave obavezna je uplata prve rate od minimalno 500 kn, po mogućnosti internetom (IBAN: HR1524020061100075497). Prijave do popunjena 34 mjesta na brodu.

Vodiči: Boris Kurilić