Na Obzovu s prijateljima

Izlet za sve planinare

subota 22.02.2020.


Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: srednje teška staza
Trajanje: od 4 do 6 sati hoda

Opis:

Izlet je pripremljen za planinarske prijatelje iz Tuzle i Novoga Mesta. Polazak autima sa Jelačićevog trga (Delta je zatvorena zbog maškara) do prijevoja Treskavac na cesti Krk-Baška (315 m), sa usputnom pauzom za kavu.

Krećemo sa Treskavca u 9 sati i hodamo sat i pol po stjenovitoj prilično zahtjevnoj stazi do Obzove, najvišeg vrha otoka Krka (568 m). Tu po potrebi formiramo lakšu grupu koja bi krenula na Plakari i spustila se za oko 2 sata u Dragu Bašćansku, gdje ih može čekati prijevoz do Baške. Ta grupa bi hodala ukupno oko 3 i pol sata.

Teža grupa nastavlja put po hrptu otoka Krka do Vratudiha oko 2 sata. Tu se može također odvojiti dio planinara i spustiti u Batomalj pa do Baške za sat i pol, ukupno 5 sati hoda.

Tko želi proći cijeli greben, ovisno o vremenu, može nastaviti hrptom do Ljubimera i odavde se spustiti u Bašku. Toj grupi od Vratudiha do Baške je potrebno još 3 sata, što je ukupno za njih oko 6 i pol sati hoda.

Po dolasku u Bašku za svih slijedi šetnja predivnom šljunčanom plažom i zasluženi odmor.Prijevoz: osobna vozila
Povratak: do 19 h
Cijena: 50 kn (plaća se vozaču)
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 18.02.2020.

Oprema: Standardna planinarska oprema, zaštita od vjetra i oko 1,5 litre tekućine.
Napomena: Svi koji imaju auto neka dođu u njemu pa će se popuniti potreban broj vozila. Također kod prijave treba naglasiti da dolaze autom. Aute parkiramo na prijevoju Treskavac i po završetku izleta vozače prebacujemo do vozila kako bi se vratili po ostale putnike.

Vodiči: Igor Korlević i ostali vodiči PD Kamenjak