Mojstrovka (SLO)

Izlet za sve planinare

nedjelja 23.06.2024.


Polazak: u 6.00 h
Mjesto polaska: Parkiralište Delta

Težina: tehnički zahtjevna staza (sajle i klinovi)
Trajanje: cca 5 sati

Opis:

Ljetni solsticij s dugim toplim danima idealno je vrijeme za alpske ture. Ovaj puta odlučili smo se za jedan lijepi izlet u Julijske Alpe s usponom na Malu Mojstrovku (2333 m).

Iz Rijeke se vozimo do Kranjske gore i prijevoja Vršić (1611 m) gdje parkiramo automobile, ostaje nam vremena za kratak odmor od vožnje uz kavu u Tičarjevu domu s otvorenim pogledom na prvi dio trase našeg uspona kao i na sam vrh Male Mojstrovke. Uspon započinje s parkirališta, kraćim dijelom šumskom stazom, a nastavlja utabanom stazom u kombinaciji stijene i sipara. Jedan dio staze osiguran je sajlom pa od planinara zahtjeva spretnost i iskustvo, a cijeli uspon i kondicijski je zahtjevan.

Nakon odmora na vrhu možemo se odlučiti i za kratak, ali intezivan uspon na vrh Velike Mojstrovke (2366 m). Silazak s Mojstrovke dobrim dijelom se kreće siparom pa vodite računa da ponesete odgovarajuću obuću i obvezne planinarske štapove i kacige.

Visinska razlika: 778 mPrijevoz: osobna vozila
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 25 €
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 18.06.2024.

Oprema: Kompletna planinarska oprema za ljetno planinarenje u Alpama, visoke planinarske cipele, planinarski štapovi, kaciga za glavu, zaštita od sunca te minimalno 3 litre tekućine. Piće i hrana iz ruksaka, mogućnost okrijepe u planinarskom domu.
Napomena: Kratka, ali tehnički i kondicijski zahtjevna staza: strmi uspon, sajle i sipar.

Vodiči: Ante Liović (+385 91 251 4255)
Mojstrovka (SLO)