Kamenjakova goranska biciklijada (KGB) 2019.

Biciklistički odsjek

subota 03.08.2019.


Polazak: u 9.00 h
Mjesto polaska: Tršće

Težina: srednje teška staza
Trajanje: 3 dana, 35 - 50 km dnevno

Opis:

Kamenjakova goranska biciklijada se nastavlja u Zelenom srcu Hrvatske. Izvor rijeke Kupe, jelenska divljač, stoljetne jele, domaći kravlji sir pa čak i dijelovi Slovenije, samo su neke od atrakcija koje vas očekuju u trodnevnoj avanturi Čabarskim krajem. Pridružite nam se od 3. do 5. kolovoza na Kamenjakovoj Goranskoj Biciklijadi i doživite još jednom Gorski kotar na 2 kotača.

U subotu, 3.8. nakon zajedničkog okupljanja u Tršću do 10 sati vodimo vas najprije u obilazak ostataka rimskog obrambenog sustava (Claustra Alpium Iuliarum) u okolici Prezida. Obići ćemo i etno kuću Vesel te Zavičajnu zbirku u centru Prezida. Slijedi posjet gateru s jelenskom divljači na Milanovom vrhu te spust nazad u Tršće na zasluženu večeru i druženje.

Nakon ugodno prospavane noći na svježem goranskom zraku i bogatog doručka, u nedjelju ćemo se najprije autima prebaciti do mjesta Kozarišče u susjednoj Sloveniji otkud krećemo na sljedeću turu. Posjetit ćemo Cerkniško jezero i Rakov Škocjan, a na povratku zastati u dvorcu Snežnik i razgledati njegovu unutrašnjost. Povratak u Tršće i večera.

Za treći dan produženog biciklističkog vikenda ostavili smo posjet Dolini leptira i izvoru najduže hrvatske rijeke – Kupe. U Kuparima ćemo posjetiti Rodnu kuću rijeke Kupe, ostaviti bicikle i prošetati do njenog izvora. Snagu za završni uspon do Parga dat će nam ukusni sirevi OPG Pintar. Povratak u Tršće uz zajednički ručak.

Prijave putem ONLINE OBRASCA.

U cijenu uključeno:
2 noćenja u sobama Jurković* ili planinarskoj kući Frbežari, 2 puna pansiona (2 doručka, 2 ručka, 2 večere),  lunch paket, poklon, vođenje, organizacija, GPS trag, plan trasa sa visinskim profilom, okrepe (voće, voda, snack), degustaciju sira, posjet Etno kući Vesel i Zavičajnoj zbirci u PreziduPrijevoz: osobna vozila
Povratak: u ponedjeljak 5.8. u večernjim satima
Cijena: 650 kn smještaj u planinarskoj kući Frbežari ili 750 kn u sobama Jurković
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 31.07.2019.

Oprema: ispravan bicikl, kaciga, adekvatna odjeća, ruksak, rezervna zračnica.
Napomena: Za članove planinarskih društava uz važeću člansku iskaznicu koji žele noćiti u planinarskoj kući Frbežari cijena aranžmana se umanjuje i iznosi 650 kn. Prijave isključivo putem online obrasca navedenog u opisu. https://bit.ly/2RQ9heK

Vodiči: Bojan Šenkinc (+385 91 158 56 45), Mirela Srkoč Šenkinc
Kamenjakova goranska biciklijada (KGB) 2019.