Izvor Kupe i Dolina leptira

Izlet za sve planinare

nedjelja 02.07.2017.


Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: Parkiralište Delta

Težina: lagana staza
Trajanje: oko 3 sata hoda

Opis:

U 7.00 sati krećemo preko Gornjeg Jelenja, Mrzle vodice i Crnog Luga do mjesta Razloge, gdje se nalazi parkiralište i ulaz u NP Risnjak. S tog mjesta započinje 8. pohod na izvor rijeke Kupe u organizaciji i pod vodstvom službenih vodiča Nacionalnog parka. Okupljanje sudionika planirano je u 8.00 sati, a početak pohoda u 9.00, kao i prethodnih godina. Pješačka tura traje oko 3 sata, te nije kondicijski niti tehnički zahtjevna. Na početku nizbrdo srednje teškom stazom do izvora Kupe, a potom laganom kružnom stazom natrag (Razloge – izvor Kupe – nizvodno uz Kupu do Donjih Kupara – prijelaz preko mosta na desnu obalu Kupe – povratak cestom prema Razlogama). Tura prolazi i Dolinom leptira, gdje ćemo posjetiti Rodnu kuću rijeke Kupe bogatu zanimljivostima iz života rijeke.

Kotizacija za pohod iznosi 30,00 kn (uključeno vođenje, obilasci centara za posjetitelje I majica NP Risnjak).

Organizatori su zamolili da na vrijeme javimo broj planinara naše grupe. Molim zainteresirane da se prijave do utorka 27.06.2017.Prijevoz: osobna vozila
Povratak: Poslijepodne
Cijena: 40 kn vozaču + 30 kn kotizacija NP Risnjak
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 27.06.2017.

Oprema: Osnovna planinarska oprema, kapa i min. 2 litre vode
Napomena: Nismo dobili informaciju kojih su veličina majice Nacionalnog parka i razlikuju li se muški i ženski modeli. Ali ako prilikom prijave navedete spol i veličinu (S, M, L, XL) možda pomognemo organizatorima pohoda u pripremi.

Vodiči: Davor Banić i Dorotea Pernjak Banić
Izvor Kupe i Dolina leptira