25. Rusov pohod - Medvednica

Izlet za sve planinare

subota 22.04.2017.


Polazak: u 6.30 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 6 sati hoda

Opis:

Dana 22. travnja 2017. godine (subota) održava se 25. pohod na Medvednicu. Pohod se održava od 1993. godine pod nazivom «Tragom 1. izleta PD "Nikola Tesla", a od 2003. godine pohod se održava pod nazivom: Rusov pohod odnosno preimenovan je po nadimku zaslužnog člana PD "Nikola Tesla", inicijatora i pokretača pohoda Antuna Željka Matišina- Rusa koji je preminuo u kolovozu 2002. godine.

Upisna mjesta pohoda su kod potoka Bliznec na zagrebačkoj strani i u mjestu Pila kod Stubičkih toplica, na zagorskoj strani Medvednice. Ove godine smo odlučili krenuti sa zagorske strane. Nakon kratkog razgleda Stubičkih toplica idemo premu mjestu Pila.
 
Okupljanje sudionika je između 7,30 i 10,00 sati u mjestu Pila gdje će se obavljati upis sudionika, izdavanje knjižica i kontrolnih listića. Sudionici će, ako žele uz uplatu 15 kuna, dobiti kontrolni listić (taj iznos od 15,00 kn je donacija za Društvo), a na ime toga organizator će nas počasti s domaćim finim kolačima i čajem. Također, na upisnim mjestima su info-punkovi za pružanje informacija vezanih za pohod.
 
Smjer pohoda je:

  • Pila – dom na Hunjki - vrh Sljemena/TV toranj - planinarski dom «Runolist»
  • povratak je prema zagrebačkoj strani: planinarski dom «Runolist» - parkiralište kod potoka Bliznec

 

Kontrolna točka 1 je u mjestu Pila sa zagorske strane strane, dok je na Hunjki kontrolna točka 2. Na kontrolnim točkama  se ovjeravaju kontrolni listići, a na cilju pohoda (KT-3) se ovjerava obilazak pohoda i dodjeljuju priznanja, i to:

  • za 3 sudjelovanja na pohodu - brončana značka
  • za 5 sudjelovanja na pohodu - srebrna značka
  • za 7 sudjelovanja na pohodu - zlatna značka
  • za 10 sudjelovanja na pohodu - plaketa
  • za 15 sudjelovanja na pohodu – posebna plaketa
  • za 20 sudjelovanja na pohodu - posebna značka

Trasa pohoda ima, uz uobičajene planinarske markacije, prigodne oznake s natpisom «Rusov pohod».

Na cilju pohoda, u planinarskom domu "Runolist", organizirana je planinarska zabava uz živu glazbu, a u domu se mogu dobiti i razna jela i pića po popularnim cijenama.Prijevoz: autobus
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 120 kn
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 18.04.2017.

Oprema: Standardna planinarska oprema u skladu s vremenskim uvjetima, osobna, zdravstvena i HPS planinarska iskaznica za 2017. godinu. Piće i hrana iz vlastitog ruksaka ili u dobro opskrbljenim domovima.
Napomena: Obilaznice: Hrvatska planinarska obilaznica, Hrvatske planinarske kuće, Iskaznica Rusov pohod, 40 vrhova za 40 godina i Rusov pohod, Zagorski planinarski put, Planinarski put Medvednicom...

Vodiči: Damir Jelić
25. Rusov pohod - Medvednica