EKO-AKCIJA NA BIVIU 6.5.2023.

Objavljeno 02. svibnja 2023.

Planinarsko društvo Kamenjak, Grad Rijeka, Upravni odjel za komunalni sustav i promet i KD Čistoća d.o.o. pozivaju građane da se pridruže eko akciji koja će se održati u subotu, 6. svibnja 2023. godine, s početkom u 9.00 sati.

S ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša te primjerenog odlaganja ambalažnog otpada, tvrtke Coca-Cola Hrvatska, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova ove godine provode ekološki projekt "Od izvora do mora" koji u čijem je fokusu – uz akcije čišćenja – potpora i poticaj sadnji drveća hrvatskim gradovima, s ciljem smanjenja emisije ugljičnog dioksida (C02) i temperature zraka u urbanim sredinama. Partneri natječaja "Od izvora do mora" za 2023. godinu su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – Uprava za klimatske aktivnosti i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Grad Rijeka je prijavljen za ekološku akciju koja će se održati u subotu, 6.5.2023. godine ili u slučaju lošeg vremena 13.5.2023. godine provesti na prostoru uz more i to na lokaciji Bivio – Kostanj, plaža za invalide tj. od kolnog ulaza na plažu invalida do tunela za plažu južno od dvostrukog s zavoja.

Okupljanje građana je u 9 sati na Biviu – plaža za invalide. Jedna lokacija koja će se čistiti i uređivati je od kolnog ulaza do plaže za invalide, dok je druga od kolnog ulaza kod k.br. 51 u Opatijskoj ulici do plaže invalida.
Za sve sudionike bit će osigurane radne rukavice.

EKO-AKCIJA NA BIVIU 6.5.2023.