60 GODINA PD KAMENJAK

Objavljeno 17. studenog 2021.

Poštovani članovi,

 

PD Kamenjak osnovano je 14.12.1961. godine pa uskoro navršavamo 60 godina uspješnog djelovanja! Sadašnja uprava već 15 godina strpljivo nastavlja tradiciju naših osnivača - stvaramo nove vrijednosti u prirodi i društvu. 

Najveća vrijednost PD Kamenjak su članovi. Ove godine prvi put smo prešli broj od 700, pa onda i 800 članova! Uz brojne pojedinačne i obiteljske upise, tome su znatno doprinijeli naši novi odsjeci u JGL (Jadran galenski laboratorij) i odsjek INDEX na riječkom sveučilištu.

Brojni volonteri grade nove vrijednosti Kamenjaka. Održavamo preko 150 kilometara planinarskih puteva, turističkih i poučnih staza u Hrvatskoj - od Velebita do Gorskog kotara, Cresa, Paga, Platka, "grobničkih Alpa", riječkog zaleđa pa i na području grada Rijeke... Svakog vikenda u godini organizirano društvene izlete za sve gušte, Školujemo vodiče i markaciste. Razvili smo jedinstvenu obrazovnu vertikalu od prvih koraka do najzahtjevnijih terena i uvjeta. Kroz planinarsku školu obučavamo članove za sigurno planinarenje i odgovorno ponašanje u prirodi. Najmlađe planinare na prikladan način upoznajemo sa stvarnim svijetom u prirodi, u suradnji s Gradskom knjižnicom, vrtićima, osnovnim školama...

U Tršću upravljamo Planinarskom kućom "Frbežari" koje smo stopostotni vlasnici i gdje strpljivo podižemo kvalitetu smještaja.

Putem pregledne i ažurne web stranice i Facebook stranice informiramo članstvo i širu planinarsku zajednicu o našim aktivnostima.

 

Uvijek se može bolje pa ovim putem pozivamo članove da se uključe u volonterske aktivnosti u skladu sa svojim željama i mogućnostima. Na primjer, dobro bi nam došlo još nekoliko domara u Frbežarima, markacista, vodiča, suradnika u pripremi i provođenju projekata, donatora opreme i građe, obrtnika i spretnih volontera raznih profila...Značajna pomoć je i kupovina iz asortimana našeg "dućana" - od prigodne majice i marame do planinarske literature.  

 

Poštovani članovi,

u šezdesetoj godini Kamenjaka, uz funkcionalnu i obnovljenu planinarsku kuću "Frbežari", najveća vrijednost koju poklanjamo svim našim sugrađanima je veliki Park lovora na Kantridi, kojeg upravo dovršavamo ovih dana. Pripremamo i novu planinarsku obilaznicu okolicom Tršća koja bi trebala biti dovršena na proljeće.

 

Završni događaj obilježavanja šezdesete godišnjice Kamenjaka bit će tradicionalni uspon na naš Kamenjak u nedjelju, 12.12.2021. godine. Pozivamo sve članove i sve odsjeke da zajednički nazdravimo našem Društvu. 

 

Planinarski pozdrav,

Boris Kurilić, predsjednik PD Kamenjak   

60 GODINA PD KAMENJAK