Planinarski dnevnik (prazne stranice)

Cijena 6 €

Riječ je o osobnom dnevniku svakog planinara, knjižici praktičnog formata sa stotinjak stranica, jedinom planinarskom dnevniku koji nema zadanih kontrolnih točaka. Izdaje ga Hrvatski planinarski savez od 1983. godine.

 

Dnevnik sadrži mnoge korisne informacije o hrvatskom planinarstvu, povijesti planinarenja u Hrvatskoj i svijetu, planiranju izleta i opasnostima u planini, planinarskoj etici, opremi za planinarenje, prvoj pomoći, Gorskoj službi spašavanja s brojevima telefoma stanica GSS-a, meteorologiji, zaštiti prirode i pothvatima hrvatskih ekspedicija. Ukratko, u njemu je sve što bi jedan planinar trebao znati.
Tu je i popis najviših vrhova svijeta, Europe i Hrvatske, najdužih spilja i najdubljih jama u Hrvatskoj, te popis najviših planina na hrvatskim otocima, adresar planinarskih udruga članica Hrvatskog planinarskog saveza, te detaljan popis i opis planinarskih kuća u Hrvatskoj s telefonskim brojevima za kontakt. Da bi dnevnik bio praktičniji, u njemu se nalaze i kalendari za naredne četiri godine, a moguće je odabrati i motiv na njegovoj naslovnoj stranici po svojoj želji.
Mnoštvo praznih listova koji slijede iza korisnih informativnih stranica vlasnik dnevnika dužan je sam ispuniti opisima svojih pothvata, puteva koje obilazi, doživljajima s uspona, žigovima vrhova i planinarskih domova, te čime god želi, kako bi zabilježio ono što misli da treba ostati zabilježeno, ta kako bi jednoga dana dnevnik pretvorio u osobni planinarski spomenar.