Velika Slavica (1120 m)

Izlet za sve planinare

nedjelja 21.06.2020.


Polazak: u 8.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: lagana staza
Trajanje: oko 4 sata

Opis:

Molimo sve članove koji imaju auto da na Deltu dođu autom i spremni za vožnju.Poželjno je da se članovi unaprijed međusobno dogovore i da na Deltu dođu u popunjenim autima.Vodič će na Delti nastojati smjestiti neraspoređene članove u aute.

Idemo autoputom do izlaza Vrata i dalje prema selu Slavica. Nakon sela, kod vodospreme parkiramo aute. Priključujemo se ostalim sudionicima pohoda "Tradicionalna akcija PD Pljusak". Krećemo prema vrhu Velika Slavica. Nakon odmora na vrhu idemo dalje prema fajerima ( ‘fajere’ - od njem. Pfeiler=stup, kameni ostaci strmog vijadukta iz 1732. godine, kameni blokovi u obliku krnjih piramida poslaganih jedan iza drugoga, prvotna trasa Karolinske ceste ) i kružno natrag prema autima.

Velika Slavica je vrh koji pripada južnom dijelu Gorskog kotara, planina koja se smjestila iznad naselja Slavica. Naselje Slavica nalazi se na 839 metara n/v.

S vrha pogled se pruža na veliki dio Gorskog kotara, naselja Slavica, Sunger, Risnjak a za lijepog vremena mogu se vidjeti i slovenske planine.

 Prijevoz: osobna vozila
Povratak: popodnevni sati ( 17 h - 18 h )
Cijena: 40 kn, plaća se vozaču
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 16.06.2020.

Oprema: Standardna planinarska oprema prilagođena promjenjivim vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše. Hrana i piće iz ruksaka.
Napomena: Molimo sve vozače da kod prijave navedu koliko članova mogu povesti u autu. Molimo članove da poštuju epidemiološke mjere i savjete stožera CZ.

Vodiči: Tonček Kezele (+385 91 112 05 25)
Velika Slavica (1120 m)