Strahinjščica - Ivanščica

Izlet za sve planinare

subota 12.11.2022.


Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: srednje teška staza
Trajanje: svaki dan oko 5-6 sati hoda

Opis:

Vodimo vas u Zagorje, točnije u malo pitoreskno mjesto Radoboj. Gorski šumoviti predjeli, vinogradi i pašnjaci na padinama te šarolik i razveden krajolik čine ovu zagorsku općinu vrijednom posjeta. Mi znamo da se najbolji pogledi na krajolik pružaju sa okolnih brežuljaka i brda tako da nam je u planu popeti se na dva vrha. Sušec - Strahinjščica (KT HPO 3.7., 846 m) i Ivanščicu (KT HPO 3.4., 1060 m).

SUBOTA

Okupljanje na Jelačićevom trgu i polazak autobusom u 07.00 sati. Nakon 2.30 sata vožnje i neizostavne kave stižemo u Radoboj te se odmah spremamo za našu prvu turu.

Na vrh Strahinjščice vas vodimo "Stazama Orhideja". Ovo je kružna staza duljine oko 12 km, 850 h/m za koju će nam trebati oko 5-6 sati za obilazak.  Staza je tehnički nezahtjevna ali traži srednju kondicijsku spremu. Nakon što se popnemo na vrh Sušec spustit ćemo se u planinarsku kuću na Strahinjščici gdje nas čeka ručak i odmor. Nakon čega se nastavljamo spuštati sve do naše polazišne točke, planinarskog doma Radoboj.

Očekivano vrijeme povratka je oko 17 h. U domu će biti organizirana večera.

Planinarski dom Radoboj je novo izgrađeni dom kojim upravlja isto tako novoosnovano planinarsko društvo Radoboj koji će nam biti domaćini ovaj vikend.

NEDJELJA

Nakon doručka u domu spremamo se i krećemo s autobusom  do 30 km udaljenog mjesta Belec koje je ujedno i ishodišna točka naše ture. Najkasnije u 10 h krećemo planinariti. Današnja kružna tura na vrh Ivanščice je duga oko 12 km te svladavamo oko 800 visinskih metara uspona. Na vrhu, u planinarskom domu "Pasarićeva kuća", nas čeka ručak. Nakon ručka i kratkog odmora nastavljamo se spuštati sve do naše polazišne točke, mjesta Belec,  gdje nas nestrpljivo čeka naš autobus. Povratak u Rijeku je predviđen oko 20 h.

OBROCI:

Ručak u domu Strahinjščica (R1 :Fažol s kobasicama, R1V: Vege ):
Večera u domu Radoboj (V1: buffet, catering):
Doručak u domu Radoboj(D1: buffet, catering):
Ručak u domu Pasarićeva kuća(R2F: Fažol s kobasicama / R2G: Vinski gulaš / R2V: Vege):

Molimo kod prijava obavezno napomenuti za koje obroke ste se odlučili. Npr: R1, V1, D1, R2G

Cijena obroka se kreće između 30 i 40 Kn i plaćate domaćinima na licu mjesta.Prijevoz: autobus
Povratak: u nedjelju u večernjim satima
Cijena: Noćenje: 80 kn, Prijevoz: 220 kn na bazi 35 pax
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 01.11.2022.

Oprema: Standardna planinarska oprema za jesensko planinarenje. Moguće je da će teren biti blatan i mokar pa računajte na to.
Napomena: Kod prijava obavezno navesti obroke po gore napisanom šifrarniku.

Vodiči: Davor Miketa (+385 91 643 60 91), Saša Subotić
Strahinjščica - Ivanščica