Stazom Rimljana, kuša i krša do ljubavi

Izlet za sve planinare

nedjelja 17.04.2016.


Polazak: u 8.30 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 6-7 sati hoda

Opis:

Iz Drivenika nakon obilaska oko gradine se spuštamo prema naselju Cerovići te "Stazom Rimljana" prema izvoru Dubračine, vraćamo se do naselja Cerovići (kratki povratak) te se uspinjemo na planinu koja odvaja Vinodolsku dolinu od priobalja.

Grebenom idemo prema Kavranovoj steni (moguć kratki odlazak do Soplja) uz predivne poglede prema Driveniku, Tribaljskom jezeru, Triblju, Belgradu, Grižanama, Dolincima s lijeve strane, a s desne prema Krku, Jadranovu, Dramlju i Crikvenici.

S Kavranove stene se spajamo na "Ljubavnu cesticu" (izradio Ante Premužić - isti onaj koji je izradio stazu na Velebitu), te obilazimo vidikovac i gradinu Badanj.

Spuštamo se prema Crikvenici gdje radimo veću pauzu. Ako se skupi grupica za dalje idemo pješke uz more prema Dramlju i Kačjaku. Obilazimo oko Kačjaka i vraćamo se natrag. Ako ne nastavljamo jedno vrijeme uživati u suncu.

Povratak u Rijeku busom je zamišljen kroz Vinodolsku dolinu uz kraće zadržavanje kraj Tribaljskog jezera.

 Prijevoz: osobna vozila
Povratak: po dogovoru
Cijena: 60 kn
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 12.04.2016.

Oprema: Osnovna planinarska oprema, gojzerice ili jače visoke cipele, 2 L vode, hrana, zaštita od sunca (kapa, naočale, krema), planinarska iskaznica
Napomena: Staza grebenom prelazi preko kamenitog tla bez velikog raslinja (velika izloženost suncu), te se preporučaju gojzerice i obvezna zaštita od sunca. Budući da nema dovoljno prijava za autobus, idemo autima do Crikvenice (gdje ih ostavljamo), te idemo obrnutim smjerom pješice prema Driveniku, a vraćamo se "Stazom Rimljana". Tada uzeti u obzir da će pješačenje trajati oko 6-7 sati ukupno.

Vodiči: Damir Jelić
Stazom Rimljana, kuša i krša do ljubavi