Staza Malog princa - Kanjon rijeke Krupe

Izlet za sve planinare

subota 08.10.2016.


Polazak: u 6.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: teška staza
Trajanje: 2 dana (oko 5-6 sati hoda svaki dan)

Opis:

Krećemo ujutro s parkirališta Delta. Dolazimo do prijevoja Prezid (putem radimo pauzu za kavu), parkiramo aute i krećemo stazom Malog princa. Nakon uživanja u Južnom Velebitu i ljepotama staze Malog princa, krećemo prema prenoćištu u Sv. Roku. Noćimo u hostelu Sv. Rok. Nisu potrebne vreće za spavanje, hostel je nov i čist.

Drugo jutro nakon ustajanja idemo do sela Ravni Golubići gdje se parkiramo i krećemo stazom po kanjonu rijeke Krupe. Krupa je pritoka rijeke Zrmanje i ima prekrasnih 19 slapova.Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 175 kn gorivo + 75 kn noćenje
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 04.10.2016.

Oprema: Osnovna planinarska oprema za dvodnevni izlet, čeona svjetiljka, kapa i zaštita od sunca, minimum 2 L vode, hrana iz ruksaka (večera po želji u hostelu - 50 kn meni s juhom, mogućnost izbora juneći gulaš s krumpirom ili bečki s pekarskim krumpirom, prilikom prijave napomenuti da li se želi večera i koja)
Napomena: Staza je tehnički zahtjevna 1. dan, korištenje ruku na pojedinim mjestima. Uplate 75 kn za noćenje u hostelu zbog garancije smještaja. Molim napomenuti kod uplate tko može koristiti auto.

Vodiči: Katarina Toković (+385 91 65 95 710), Zdravko Scheibl
Staza Malog princa - Kanjon rijeke Krupe