Srednječavenska pot (SLO)

Izlet za sve planinare

nedjelja 28.10.2018.


Polazak: u 6.30 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 6 sati hoda

Opis:

Prvi dan po zimskom računanju vremena rezerviran je za izlet u Sloveniju, na područje Ajdovščine i brda Čaven. Vožnja iz Rijeke u pravcu Ajdovščine do mjesta Predmeja gdje će nas autobus ostaviti i čekati.

Krećemo u pravcu Planinarske kuće Antona Bavčerja na Čavnu (1242 m), potom do vrhova Kucelj (1237 m) i Veliki Rob (1237m) odakle nam pogledi lete prema jugozapadu Slovenije i talijanskim regijama Friuli Venezia i Veneto. Na dlanu nam se s jedne strane pruža Venezia i veličanstveni Dolomiti, a s druge strane Nanos i Vipavska dolina koja je odjenula cijelu paletu jesenskih boja. Nakon uživanja na vrhovima i marende iz ruksaka, vraćamo se nazad dijelom istim putem, a potom do Planinarske kuće na Maloj Gori. Povratak do autobusa po atraktivnoj Srednječavenskoj stazi.

Po povratku u Vipavsku dolinu predlažemo stanku uz okrepljujući planinarski ručak ('enolončnicu' - gulaš na juhu ili jota s kobasicom) u obližnjem ugostiteljskom objektu, po povoljnoj cijeni  (oko 5,50 €), ili pak razgled starog centra gradića Ajdovščina.

Povratak u Rijeku u večernjim satima.Prijevoz: autobus
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 80 kn
Prijave: u tajništvu Društva do 23.10.2018.

Oprema: Osnovna planinarska oprema, osobna iskaznica.

Vodiči: Mirela Šenkinc (+385 91 555 17 39)
Srednječavenska pot (SLO)