Sisol (835 m)

Izlet za sve planinare

subota 31.10.2020.


Polazak: u 8.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 5 sati hoda

Opis:

Molimo sve članove koji imaju auto da u njemu dođu na Deltu gdje ćemo popuniti potreban broj vozila. U 8.00 h krećemo sa Delte prema Brseču. Put traje nešto manje od sat vremena. U Brseču parkiramo aute i krećemo na uspon prema Sisolu (PP 720+701). Nakon vrha Sisol (835 m) i kraćeg odmora krećemo prema vrhu Šikovac (780 m), usput prolazimo kraj prirodnog okna Provrtenica (PP 701+700). Nakon Šikovca idemo put Brseča gdje je moguća šetnja tim prelijepim srednjovjekovnim gradićem. Povratak u večernjim satima.

Vrh Sisol

Sisol je stjenovit vrh strmih strana koji dominira u južnom dijelu hrpta Učke, tamo gdje se hrbat sužava u oštar greben. Na istarsku se stranu Sisol ruši strmim stijenama prema Čepićkom polju, a s kvarnerske strane kao odrezan tone u more. Vrh je označen kamenom geodetskom oznakom.

 

Dnevnici

Hrvatska planinarska obilaznica, Oko riječkih baklji, 40 vrhova za 40 godina PD Kamenjak, Istarski planinarski put (IPP), Labinski planinarski put,Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 30 kn, plaća se direktno vozaču u autu
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 27.10.2020.

Oprema: Osnovna planinarska oprema. Hrana iz ruksaka, min. 2 L tekućine, poželjni štapovi.
Napomena: Oprez na vrhu zbog zmija, osobito pokraj žiga. Izlet će se održati prema svim propisanim epidemiološkim mjerama zaštite, te se mole svi sudionici izleta da se istih i pridržavaju.

Vodiči: Damir Jelić
Sisol (835 m)