Putevima orhideja poluotoka Kamenjak

Izlet za sve planinare

nedjelja 23.10.2016.


Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: lagana staza
Trajanje: 4-6 sati hoda

Opis:
Polazak iz Rijeke u 7.00. Parkiranje i početak hodanja u Monte Kopama (Volme) gdje je službeni ulaz u zaštićeni krajobraz Gornji Kamenjak.
Krećemo se prema uvali i poluotoku Crvene stijene, otkuda hodamo mirisnim putevima prema Križu uživajući u vidicima na Pulu, Porer i Medulinski arhipelag. Duž staze se proteže poučna pješačka staza, pogledi na povijesne znamenitosti i prirodne ljepote. U blizini Premanturskog groblja prelazimo na Donji dio Kamenjak kojeg krase predivne uvale i plaže s atraktivnim kanjonima. Obići ćemo i stazu dinosaura i jedan od najatraktivnijih beach barova, Safari bar. Od Rta Kamenjak vraćamo se istočnom stranom poluotoka, preko mjesta Premantura, kružnim putem do mjesta otkud smo krenuli. 
Ovisno o vremenu i željama, moguće je kraće kupanje. U povratku, po prethodnom dogovoru sa zainteresiranima i gladnima moguća okrjepa po istrijanski.


Prijevoz: autobus
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 100 kn
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 18.10.2016.

Oprema: Osnovna planinarska oprema, obavezno planinarska iskaznica, kupaći kostim i ručnik. Voda i hrana iz ruksaka.
Napomena: Prilikom prijave molim zainteresirane za okrjepu u povratku da to svakako napomenu. Molimo da se prilikom prijave naznači mogućnost eventualnog korištenja osobnog automobila (u slučaju da bus ne napunimo).

Vodiči: Iva Reisz