Piz Boe (I) (Dolomiti)

Izlet za sve planinare

subota 15.07.2017.


Polazak: u 23.00 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: srednje teška staza
Trajanje: 4 do 7 sati hoda, ovisno o odabranoj grupi

Opis:

Polazak autobusa je u petak 14.7. navečer u 23 sata. Ujutro stižemo na Passo Pordoi (2239 m), odakle krećemo u tri grupe na vrh Piz Boe (3152 m) - najpopularniji vrh Dolomita, prvi susjed slavne Marmolade.

Lakša pješačka grupa ide gondolskom žičarom na visinu 2950 m, zatim pored dva planinarska doma za oko dva sata hoda stiže na vrh gdje je treći dom. Silazak žičarom ili pješice za oko tri sata hoda.

Teža pješačka grupa penje se cijelim usponom i za oko četiri sata hoda stiže na vrh, s odmorom u domu na pola puta. Silazak žičarom ili pješice za oko tri sata hoda.

Visokogorska grupa uspinje se feratom "Cesare Piazzetta", jednom od najtežih u Dolomitima, ukupno do vrha oko četiri data hoda. Silazak žičarom ili pješice za oko tri sata hoda.

 Prijevoz: autobus
Povratak: u večernjim satima
Cijena: bus 220 kn, osiguranje za visokogorce 20 kn, žičara oko 10 eura u jednom smjeru
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 07.07.2017.

Oprema: Standardna planinarska oprema, zbog visine treba i toplija odjeća. Za visokogorce komplet za feratu s tvornički proizvedenim ipsilonom. Osobni dokumenti, europska zdravstvena iskaznica,...
Napomena: Uplate do popunjenja autobusa. Kod prijave odaberite grupu. Eure ponesite sa sobom. Za feratu su potrebne jake ruke i prethodno iskustvo u feratama. Vodič će u Rijeci procijeniti svakog prijavljenog da li je sposoban za ovu tešku feratu.

Vodiči: Boris Kurilić, Igor Korlević, Katarina Toković