Nebesa, Crni vrh i Primorski Klek

Izlet za sve planinare

nedjelja 07.04.2024.


Polazak: u 8.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 5-6 sati hoda

Opis:

Nebesa 1131 m, Crni vrh 1335 m, Primorski klek 1214 m

Tri vrha sa nebrojenim mogućnostima pristupa, često zanemareni u korist poznatijih destinacija u okolici, a mi ćemo odraditi kružni obilazak.

Nebesa, stjenovita glavica sa koje se pruža prekrasan pogled na Grobničko polje, uspon na Crni vrh stjenovitim grebenom uzbudljiv je planinarsko penjački doživljaj, Primorski Klek, daleko manje poznat, ali upotpunjava doživljaj ove ture, a s oba vrha pružaju se prelijepi vidici: prema sjeveru na Risnjak, Snježnik, Guslicu i Slovenski Snežnik, prema jugoistoku na i Kamenjak, te dalje prema vrhovima Gorskog Kotara i sjevernog Velebita, a prema zapadu lijepo se vide Kvarnerski zaljev, Učka i Ćićarija.

Sa Delte se kreće u 8.00 sati, ide se u smjeru Platka, sve do odvojka za Kripanj, Velu Pešu (prvi lijevi odvojak, na početku kojeg je kapelica), veliki dio kojeg ćemo proći autima, cesta je cijelim putem makadamska, do iza predjela Kuk, a dalje idemo pješke.

 Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u popodnevnim satima
Cijena: 3 € vozaču
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 02.04.2024.

Oprema: Vjetrovka, piće i hrana, dobra volja. Po završetku izleta po dogovoru nastavak druženja u Malom domu na Platku uz okrijepu.

Vodiči: Saša Subotić