Ljubavna cestica - Crikvenica

Izlet za sve planinare

nedjelja 12.02.2017.


Polazak: u 8.30 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: lagana staza
Trajanje: oko 4 sata

Opis:

Ljubavna cestica jedna je od najljepših šetnica na crikveničkome području, a koja se nalazi u neposrednoj blizini grada. Smatra se da su je osmislili Ante Premužić i Alfons Kauders, dva cijenjena šumarska stručnjaka. Zbog dolaska mnogobrojnih mladih zaljubljenih parova prozvana je Ljubavna cestica.

Ljubavna cestica duga je otprilike 8 km, a šetnjom po njoj vidjeti ćemo "Pod veli kamik" - nekadašnji izvor pitke vode i prvi crikvenički vodovod, izgrađen 1890. godine.

Odatle silazimo sa Ljubavne cestice, prelazimo potok Dubračina te posjećujemo Mediteranski labirint ljubavi gdje ćemo se na kratkoj pauzi napuniti energijom ljubavi.

Puni ljubavi opet se uključujemo na Ljubavnu cesticu na kojoj nam slijedi kasnoantička gradina Badanj.

Nastavljamo prema Kavranovoj steni gdje usput stajemo na vidikovcu sa kojeg se pruža prekrasan pogled na Tribalj i Tribaljsko jezero.

Podno stene prolazimo pokraj Kavranovog jezera odn. tzv. Lokvice, čija veličina znatno varira s obzirom na količinu padalina.

Završni dio kameniti je uspon na Kavranovu sten (290 m) sa koje se pruža predivan pogled na Crikvenicu te obalu i unutrašnjost.Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u popodnevnim satima
Cijena: 25 kn
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 10.02.2017.

Oprema: Osnovna planinarska oprema.
Napomena: Izlet je primjeren za sve uzraste. Za one koji nam se pridružuju u Crikvenici mjesto polaska je sa parkinga kod Doma zdravlja, preko puta nogometnog igrališta. ( https://goo.gl/maps/xPFQTrBNDKC2 ) Iz Crikvenice krećemo oko 9,15 - 9,30 sati.

Vodiči: Mario Glavaz (+385 99 309 00 62)
Ljubavna cestica - Crikvenica