Land Art staza Stražica - Sapačica

Izlet za sve planinare

nedjelja 20.03.2022.


Polazak: u 10.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: lagana staza
Trajanje: oko 3 sata hoda

Opis:

TREĆA SREĆA!!!

Nakon dvaput odgođenog izleta u 2021. zbog vremenskih neprilika, probat ćemo sada. Valjda neće i ovaj put biti kišovito.

Ova kružna land-art staza predstavlja spoj umjetničkih intervencija u formi land-arta i prirodnih ljepota Ćićarije, odnosno njezinih južnih predjela oko litica Stražice i pašnjaka Sapaćice.

Vodeća misao staze jest razvijanje svijesti o važnosti povezanosti čovjeka i prirode. Čovjek je, bez obzira na otuđenost i užurbanost današnjeg načina života, neodvojivi dio prirode. Dok šećete udahnite mirise šume, osluhnite njezine zvukove, opipajte vlažnu zemlju pod prstima, osjetite moćnu energiju prirode oko sebe. Ne zaboravite potražiti radove land-arta koji će vas potaknuti na promišljanje i meditaciju. Zastanite u tišini, osjetite prirodu i povežite se s njom dok promatrate umjetničko djelo. Izlet započinjemo sa Poklona, gdje ga i završavamo.

 

O STAZI

KARTA STAZE

VODIČ

 

 Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u popodnevnim satima
Cijena: 20 kn vozaču u autu
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 15.03.2022.

Oprema: Osnovna planinarska oprema, voda, hrana.
Napomena: Staza nije zahtjevna pa je prikladna i za planinare početnike te za obitelji s malom djecom. Molimo sve prilikom prijave da kažu ako uzimaju auto i koliko imaju mjesta te da autom obavezno dođu na Deltu.

Vodiči: Damir Jelić
Land Art staza Stražica - Sapačica