Kont - Izvor Rječine

Izlet za sve planinare

nedjelja 01.05.2022.


Polazak: u 7.45 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 8 sati hoda

Opis:

Nalazimo se na Delti, pokret je u 7.45 sati, a put vodi od Konta preko Hartere ka Matešićevom mlinu, pa preko Pašačkog mosta do Grohova i duž jezera Valići.
Potom kroz Drastin i Lukeže do Martinova Sela, dalje u Baštjane, Trnovice i Kukuljane do izvora Rječine.
Kraću pauzu radimo na Pašačkom mostu, okrepu u Lukežima a u Martinovom selu imamo standardni posjet Gašparovom mlinu u kojemu se već četiri stoljeća, uz pogon vode Rječine i izvanredne drvene konstrukcije, pšenica i kukuruz ispod teškog kamenog kola pretvaraju u fino mljeveno brašno, od kojeg se priprema palenta kompirica i razne domaće delicije..
Tko se ne osjeća za nastaviti dalje može prošetati od Martinovog sela do autobusne stanice u Jelenju i sjesti na autobus br. 12 za Rijeku ali o tome obavezno obavijestiti vodiča. Iz Jelenja autobus za Rijeku polazi u 14.50 sati.
Svi ostali nastavljaju dalje za Kukuljane pa do izvora Rječine i nazad do Kukuljana gdje sjedamo u autobus redovne prigradske linije 12 koji kreće za Rijeku u 16.35 sati i bilo bi poželjno njega uhvatiti jer sljedeći autobus kreće tek u 18.45 sati. Vožnja traje četrdesetak minuta i na Fiumari smo oko 17.15 sati.Prijevoz: javni prijevoz
Povratak: oko 17.15 h
Cijena: karta za javni prijevoz
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 26.04.2022.

Oprema: Osnovna planinarska oprema, gamaše, hrana iz ruksaka, vode 2-3 litre s obzirom da sama šetnja od približno 20 km traje oko 8 sati.

Vodiči: Toni Karuza (+385 99 677 396)
Kont - Izvor Rječine