Kolovratske stijene (1090 m)

Izlet za sve planinare

nedjelja 07.06.2020.


Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 7 sati hoda sa odmorima

Opis:

Molimo sve članove koji imaju auto da na Deltu dođu autom i spremni za vožnju.Poželjno je da se članovi unaprijed međusobno dogovore i da na Deltu dođu u popunjenim autima.Vodič će na Delti nastojati smjestiti neraspoređene članove u aute.

Idemo na rjeđe posjećivane Kolovratske stijene u jugozapadnom dijelu Velike Kapele (KT HPO).

Nakon kave u Novom Vinodolskom nastavljamo do lovačkog doma Zvonko u Krmpotama. Nekoliko automobila prebacujemo u Klenovicu gdje će završiti ovaj izlet.

Od doma do vrha ima oko dva sata planinarenja. Prolazimo lijepo Kolovratsko polje i dolazimo na vrh stijena.

Kolovratske stijene pružaju se južno od skupine Samarskih i Bijelih stijena, kao osamljen greben na samome rubu Velike Kapele, tamo gdje se njezini pristranci počinju spuštati prema moru. Stjenoviti vršni dio grebena Kolovratskih stijena dugačak je oko 1 km - zapadni vrh visok je 1099 m a istočni 1090 m. Markiran je istočni vrh - stijena visoka 15 m s koje se pružaju lijepi vidici na Dulibu, kuću Stalak i Veliku Javornicu.

Vraćamo se istim putem do Lovačkog doma na zaslužen odmor. Zatim nastavljamo tri sata markacijom do Klenovice, uz planinarsku kuću na Viništu.Na kraju slijedi morsko osvježenje.

Ajme kako će nam biti lipo!

 Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 30 kn, plaća se vozaču u autu
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 02.06.2020.

Oprema: Standardna planinarska oprema, 2 litre vode, kupaći kostim...
Napomena: Molimo sve vozače da kod prijave navedu koliko članova mogu povesti u autu. Molimo članove da poštuju epidemiološke mjere i savjete stožera CZ. Plaćanje vozaču u autu.

Vodiči: Darko Tadej