Kanjon Tscheppa (A)

Odsjek za veterane

nedjelja 13.05.2018.


Polazak: u 5.45 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 4-5 sati hoda

Opis:

Kamenjakov odsjek veterana vodi nas u kanjon Čepa (Tscheppaschlucht). To je zaštićeni prirodni krajolik u Austriji, nekoliko kilometara od granice sa Slovenijom. Staza ide kanjonom i uzvodno prati dvije planinske rječice: u početku Loiblbach, a kasnije Bodenbach. Priroda je prekrasna - strmi usjeci, visoke stijene i brojni slapovi. Najstrmiji dijelovi staze su uređeni i osigurani (viseći mostovi, drvene i metalne stepenice, ograde i sl.) ali ipak oprez je dobrodošao.

Nakon što svi zajedno prođemo kroz cijeli kanjon stižemo u Bodental, malo turističko mjesto, gdje će nas čekati autobus. I okolica Bodentala je lijepa za šetnju, ali vjerujem da će se većina odlučiti za uživanje u lokalnim specijalitetima u nekoj od tri domaće gostionice.Prijevoz: autobus
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 120 kn plus 6.50-7.50 eura
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 08.05.2018.

Oprema: Osnovna planinarska oprema (obavezne gojzerice), članska iskaznica, putovnica ili osobna iskaznica, po mogućnosti europska zdravstvena iskaznica HZZO.
Napomena: Uplate do popunjenja autobusa, najkasnije do 8.5, internetskim bankarstvom ili na blagajni Kamenjaka. Ponesite eure u sitnim novčanicama. Članove podsjećamo da ujutro budu u autobusu prije 5.45.

Vodiči: Zlatan Radić (+385 91 576 54 34) i Žarko Fištrek