Kamenjakova goranska biciklijada 2021

Biciklistički odsjek

subota 07.08.2021.


Polazak: u 9.00 h
Mjesto polaska: Crni Lug

Težina: srednje teška staza
Trajanje: 5 - 6 sati dnevno

Opis:

Kolovoz je tradicionalno rezerviran za druženje na 2 kotača čabarskim krajem. U najšumovitiji predio Hrvatske uputit ćemo se u sklopu Kamenjakove Goranske Biciklijade koja će se održati 7. i 8. kolovoza. Ove ćemo godine biciklijadu započeti u Crnom Lugu. 

Subota 7.8.: Okupljanje sudionika kod kod Pansiona NP Risnjak u Crnom Lugu od 9 do 10 sati nakon čega krećemo rubnim dijelovima Nacionalnog parka Risnjak preko Rebra i Lividrage do vidikovca Medvedov štant. Nastavljamo prema Farjevom lazu odakle slijedi završni spust prema Tršću. Za one koji žele dodatnu dozu adrenalina, mogu završni makadamski spust zamijeniti enduro stazom Rudnik ili se uputiti do adrenalinskog parka Tršće. Zajednička večera u pansionu Jurković i noćenje u Planinarskoj kući Frbežari, pansionu Jurković ili drugom privatnom smještaju (prema odabiru sudionika)
(40 kilometara / 730 metara ukupnog uspona)

Nedjelja 8.8.: Krećemo iz Tršća u smjeru Kraljevog vrha šumskom stazom do Svete Gore. Nakon predaha i uživanja u pogledu spuštamo se prema Zamostu i izvoru rijeke Gerovčice. Od Zamosta pratimo Čabranku do njezinog ušća u rijeku Kupu te nastavljamo do Gornjeg Lošca i Praprota. Povratak prema Crnom Lugu uz posjet Interpretacijskom centru u kojem se čuva tradicija starih zanata te vrijednih karnevalskih običaja. Na kraju zasluženi ručak u Pansionu NP Risnjak.
(46 kilometara / 1120 metara ukupnog uspona)

 

Cijena: 650 kuna

U cijenu uključeno:
– 1 noćenje
– 1 x pansion (doručak, ručak i večera),
– 2 x lunch paket,
– poklon
– 2 vođene biciklističke ture,
– 2 licencirana biciklistička vodiča
– organizacija,
– GPS tragovi
– okrepa na startu (voće, voda, snack)

Rok za prijavu: 4.8.2021.

 Prijevoz: osobna vozila
Povratak: nedjelja 8.8. u poslijepodnevnim satima
Cijena: 650,00
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 04.08.2021.

Oprema: MTB bicikl, kaciga i biciklistički ruksak s rezervnom opremom te svim što je potrebno za dva dana vožnje i jedno noćenje jer pratećeg vozila nema

Vodiči: Bojan Šenkinc (+385 91 158 56 45)
Kamenjakova goranska biciklijada 2021