Kamenjakova goranska biciklijada 2017

Biciklistički odsjek

subota 05.08.2017.


Polazak: u 10.00 h
Mjesto polaska: Veliki dom Platak

Težina: srednje teška staza
Trajanje: 2 dana

Opis:

Kolovoz je rezerviran za druženje na 2 kotača čabarskim krajem. Planinarsko društvo Kamenjak iz Rijeke i Promotiv Travel Outdoor vas i ove godine pozivaju na biciklističko druženje u najšumovitijem predjelu Gorskog kotara – na Kamenjakovu Goransku Biciklijadu (5 – 6.8.)

Za razliku od prošle godine kada smo se okupili u Tršću i istraživali sjeverni dio Gorskog kotara te dio Slovenije, ovog puta ćemo krenuti od Platka prema Tršću i sljedećeg dana se vratiti nazad. Osim ugodne i ne pretjerano zahtjevne vožnje imat ćete priliku isprobati novouređenu downhill i enduro stazu na brdu Rudnik kod Tršća ili okušati svoje penjačke sposobnosti u adrenalinskom parku Gorski lazi. U svakom slučaju, očekuje nas biciklistički vikend prepun sadržaja i doživljaja!

DAN 1
Okupljanje sudionika kod Velikog doma na Platku od 9 do 10 sati nakon čega krećemo u smjeru Cajtiga. Nastavljamo makadamom prema Lascu i Lividragi gdje nas čeka okrjepa u obliku laganijeg ručka. Nakon predaha krećemo dalje u smjeru Medvedovog štanta gdje ćemo kratko zastati i uživati u pogledu s istoimenog vidikovca. Spuštamo se potom prema Farjevom lazu i nastavljamo prema Tršću. Poslijepodnevne sate ćemo iskoristiti za spust po novoj enduro stazi Rudnik te posjet adrenalinskom parku Gorski lazi. Nakon aktivnosti zajednička večera i noćenje u sobama Jurković ili u planinarskoj kući Frbežari.

DAN 2
Nakon doručka krećemo u smjeru Milanovog vrha gdje nas nakon 15-ak km čeka degustacija autohtonih vrsta sireva OPG Pintar te posjet gateru s jelenskom divljači. Nakon pauze krećemo dalje u smjeru Smrekove Drage uživajući u vožnji gustom jelovom šumom te svježem planinskom zraku. Pri tom nas očekuje i jedan poduži uspon te spust do Platka za nagradu. Na kraju ture u Velikom domu na Platku će nas dočekati sa zasluženim ručkom nakon čega ćemo se rastati do neke sljedeće prilike.

Više informacija o rutama na www.gorskikotarbike.com.

On-line prijave: putem on-line obrasca https://goo.gl/pZB4dA  

U cijenu uključeno:
2 vođene biciklističke ture, smještaj na bazi polupansiona, 2 ručka, degustacija autohtonih proizvoda, organizacija, GPS trag,  nagrade i prigodni pokloniPrijevoz: bicikli
Povratak: u nedjelju u poslijepodnevnim satima
Cijena: 350 kn
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 01.08.2017.

Oprema: ispravan bicikl, kaciga, adekvatna odjeća, ruksak, rezervna zračnica...
Napomena: Za članove planinarskih društava uz važeću plan. iskaznicu koji žele noćiti u planinarskoj kući Frbežari cijena aranžmana se umanjuje i iznosi 300,00 kn.

Vodiči: Bojan Šenkinc (091/1585-645), Mirela Srkoč Šenkinc
Kamenjakova goranska biciklijada 2017