Dan otvorenih vrata: Kampus - Rebar

Izlet za sve planinare

nedjelja 03.10.2021.


Polazak: u 9.00 h
Mjesto polaska: Kampus na Trsatu, park ispred Akademije primijenjenih umjetnosti

Težina: lagana staza
Trajanje: oko 4 sata hoda

Opis:

DAN OTVORENIH VRATA!

Pozivamo sve zainteresirane planinare i planinarke, studente i studentice te ostale zainteresirane građane i građanke da nam se pridruže te otkriju čari i dobrobiti planinarenja. Dođite i dozvolite da vam pokažemo zašto obožavamo svaki slobodni trenutak provoditi u prirodi.

DAN OTVORENIH VRATA organizira planinarski odsjek Index koji djeluje pri PD Kamenjak, a osnovan je u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci. Okupljamo se u “ArtPUri” parku ispred Akademije primijenjenih umjetnosti na Trsatu (autorica je studentica Ivana Babić). Krećemo dobro uhodanim studentskim putevima kroz Kampus prema Orehovici i nastavljamo Putem mlikarice, s kraćim odmorom uz kapelicu majke Mlikarice.
Laganim korakom uz predivne poglede na vrhove Gorskog kotara i Grobničke Alpe nastavljamo grebenom Rebar prema sv. Ani. Pritom ćemo uživati u veličanstvenim pogledima - cijeli sveučilišni Kampus, Rijeka i Kvarnerski zaljev će nam doslovno biti kao na dlanu. Od sv. Ane polako se spuštamo prema polazišnoj točki odnosno sveučilišnom kampusu gdje će završiti naša planinarska tura.Prijevoz: javni prijevoz
Povratak: popodne
Cijena: besplatno
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 28.09.2021.

Oprema: Osnovna planinarska oprema prilagođena promjenjivim vremenskim uvjetima. Hrana i voda iz ruksaka.
Napomena: Prijave u tajništvu utorkom od 19 do 21 ili na pdkamenjak @gmail.com. Studente pozivamo da ispune prijavu na bit.ly/kampusrebar. Molimo sudionike da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Vodiči: Kruno Topolski i Boris Kurilić