Bojin kuk (1110 m) - Struge - Vaganski vrh (1757 m)

Izlet za sve planinare

subota 26.05.2018.


Polazak: u 5.00 h
Mjesto polaska: Delta

Težina: tehnički zahtjevna staza (sajle i klinovi)
Trajanje: oko 7 sati svaki dan

Opis:

SUBOTA:
U 5.00 sati krećemo iz Rijeke.

Oko 8 sati stižemo na parkiralište kod V. Vaganca te čekamo da vozači prebace automobile do parkinga u V. Paklenici gdje će naš put završiti.

Kada se ponovno okupimo krećemo prema Bojincu. Dolazimo pod Bojin kuk (KT HPO 13.5., 1110 m) koji je tehnički težak za popeti. Vodič će na terenu procijeniti tko sve može pristupiti usponu.

Nakon spusta se upućujemo prema V. Rujnu gdje radimo pauzu kod crkve Velike Gospe (920 m).

Nakon kraćega odmora krećemo prema Buljmi i našem odredištu za taj dan, pl. skloništu "Struge". Budući da sklonište ima kapacitet od 15 ležajeva nosit ćemo i šatore. Ovdje postoji mogućnost spremanja toplog obroka na ognjištu. (Potrebno ponijeti sav pribor sa sobom)

NEDJELJA:
Najkasnije u 8.00 krećemo prema najvišem vrhu Velebita, Vaganskom vrhu (KT HPO 13.6., 1757 m). Zatim se spuštamo istim putem preko Buljme nakon čega skrećemo u kanjon Velika Paklenica. Mogućnost objeda u pl. domu Paklenica ili kod "Dinka".  Povratak u Rijeku bi trebao biti do 20.00 h.Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u nedjelju u večernjim satima
Cijena: 120 kn prijevoz + 30 kn ulaznica u NP (obavezna uplata kod prijave)
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 15.05.2018.

Oprema: Kompletna oprema za višednevno planinarenje... Šator, vreća za spavanje (temperature su po noći oko 5 C). Topla odjeća za noć, zaštita od kiše i od sunca. Vode 1-2 L. Po putu imamo dva izvora sa pitkom vodom.
Napomena: Izlet je jako atraktivan te je izazov za svakog planinara. Kod prijave napomenuti ako ste voljni voziti i ako imate šator te za koliko je osoba. Prijava samo uz uplatu 150 kn u tajništvu ili net-bankingom. Broj polaznika ograničen na 16. Ferrata komplet je poželjan ali nije obavezan.

Vodiči: Davor Miketa (davormiketa@gmail.com)
Bojin kuk  (1110 m) -  Struge - Vaganski vrh (1757 m)