Blidinje - Čvrsnica (BIH) (Pločno - Veliki Vran - Veliki Vilinac)

Izlet za sve planinare

subota 18.07.2015.


Polazak: u 0.00 h
Mjesto polaska: Jelačićev trg

Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 7 sati hoda

Opis:

U Parku prirode Blidinje, točnije u Masnoj Luci održava se XVI. Memorijalni skup planinara "Ivica Plazonić 2015.". Ovaj skup svake godine organiziraju HPD Malačka iz Kaštela i HPD Pločno iz Posušja u spomen na kaštelanskog planinara Ivicu Plazonića koji je u srpnju 1999. godine uspinjući se prema planinskom vrhu od 2228 m na Čvrsnici osvojio nebeske vrhunce, a njemu su na mjestu gdje je preminuo postavili i spomen ploču. Tako se u sjećanje na njega i sve planinare svake godine, treće nedjelje u srpnju organizira ovaj memorijalni skup.

subota: Polazak iz Rjeke u ranim jutarnjim satima. Nakon otprilike 6 sati voľnje stižemo na odredište.
U subotu ujutro kreću tri glavne grupe planinara na zahtjevne uspone, Pločno (2228 m), druga na Veliki Vilinac (2118 m) i treća na Veliki Vran (2076 m) koje će voditi lokalni vodiči, domaćini iz PD Pločno. Našim planinarima bit će na izbor odabir ture na koju žele ići.
Nakon povratka pridružit ćemo se organiziranoj fešti zajedno sa 500 drugih planinara koliko se očekuje na susretu. Organizatori su osigurali hranu i piće po atraktivnim cijenama kao i zabavne igre kao što su potezanje konopa i utrka u vrećama.

nedjelja: Uživanje u prirodi i odmaranje. Spremanje kampa. Nakon organiziranog ručka krećemo put Rijeke. Povratak u večernjim satima.Prijevoz: autobus
Povratak: u nedjelju u večernjim satima
Cijena: prijevoz: 300 kn (akontacija 200 kn), osiguranje: 30 kn (obavezna uplata kod prijave), ručak (sub i ned.): oko 30 kn po obroku, noćenje (po izboru kamp ili obližnji dom): oko 50 kn za dom
Prijave: u tajništvu Društva do 30.06.2015.

Oprema: Oprema za kampiranje (za kampere). Osnovna planinarska oprema. Topla odjeća za navečer (temperature padaju ispod 10 °C). Zaštita od sunca. Osobna iskaznica za prijelaz preko granice.

Vodiči: Davor Miketa (+385 95 752 44 16), davormiketa@gmail.com