Četiri dana Like

Izlet za sve planinare

četvrtak 30.05.2024.


Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta

Težina: lagana staza
Trajanje: između 2 i 6 sati hoda dnevno (detalji u opisu)

Opis:

Posjetit ćemo  vrhove Krčmar (773 m), Ozeblin (1657 m), Poštak (1425 m), Zir (850 m) i Mrsinjgrad (1097 m). Naravno, i turističke atrakcije: Memorijalni centar Nikole Tesle, Cerovačke pećine te izvor Gacke – Majerovo vrilo.

Smještaj je u učeničkom domu Srednje škole "Plitvička jezera" u centru Korenice (posteljina, ručnik, upotreba kuhinje).

Četvrtak, 30.5.

Odlazimo u Smiljan kod Gospića gdje možemo posjetiti Memorijalni centar Nikole Tesle. Iz dvorišta centra krećemo na vrh Krčmar. Staza je kratka te smo nakon sat i pol nazad do auta. Slijedi ručak u restoranu Maki u Gospiću te odlazak na smještaj u Korenicu. Moguć je uspon na Stari grad Mrsinj (Mrsinjgrad) iznad Korenice, oko dva sata hoda.

Petak, 31.5.

Nakon vožnje oko sat vremena penjemo se s prijevoja Kuk na Ozeblin, oko 6 sati hoda (20 km). Popodne je slobodno za razgledavanje Korenice.

Subota, 1.6.

Nakon vožnje oko sat vremena penjemo se iz Otrića na Poštak, vrh poznat po kamenim skulpturama, oko 5 sati hoda (11 km). U povratku ćemo posjetiti Cerovačke pećine.

Nedjelja, 2.6.

Nakon kraće vožnje penjemo se iz Trkulja na Zir, oko 2 sata hoda, s pogledom na Liku u svim smjerovima. Odlazimo razgledati prekrasno Majerovo vrilo rijeke Gacke, posjetiti mlin i ručati u pizzeriji Ruspante prije povratka u Rijeku.Prijevoz: osobna vozila
Povratak: 2.6. u večernjim satima
Cijena: prijevoz i smještaj 120 €, uplata na račun Kamenjaka ili u tajništvu. Ostale neobavezne uplate tijekom izleta.
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 14.05.2024.

Oprema: Kompletna oprema za četverodnevnu planinarsku turu i sve vremenske uvjete, higijenski pribor, važeća planinarska iskaznica za 2024, Hrana i voda za prvi dan u ruksaku, za ostale dane iz dućana u Korenici ili ponijeti u autu iz Rijeke.
Napomena: Broj sudionika je ograničen. Nakon 20.5. povrat uplate samo uz zamjenu sa liste čekanja. Uz prijavu obavezna je potvrda uplate 120 € te izjave da vozite ili vam treba prijevoz, jeste li za ručak u Gospiću i Majerovom vrilu, želite li posjetiti Memorijalni centar Nikole Tesle i Cerovačke pećine

Vodiči: Žaklina Šupica (+385 98 9856 510) i Mirta Grandić
Četiri dana Like