Alpinistički odsjek


Alpinistički odsjek okuplja članove PD Kamenjak koji, uz strast prema planinarenju, vole popeti i poneki smjer u stijeni. Najčešće je riječ o kratkim sportskim smjerovima kojima obiluju obližnja penjališta na Velom vrhu, Veloj Peši i Kamenjaku, no nađe se ponešto i za ljubitelje dužih smjerova.

Niti jedan penjački uspon nije bezazlen i traži određeno školovanje - alpinistički ili sportsko-penjački tečaj. Zainteresirani planinari tečaj mogu završiti u nekom od riječkih penjačkih klubova koji održavaju redovne škole - Riječki alpinistički klub (RAK), PK Čopalj i AK Put. Školovanje traje oko dva mjeseca.

Članovi odsjeka koji su uspješno završili tečaj mogu besplatno koristiti umjetnu penjačku stijenu u Atletskoj dvorani na Kantridi. Za detalje se javite pročelniku odsjeka.

Interesantno je spomenuti da su riječki alpinisti djelovali punih 30 godina pod okriljem PD Kamenjak, sve do odvajanja u RAK 1998. godine. Jedan od pročelnika AO bio je i Vladimir Paušić, nekadašnji pročelnik riječke stanice HGSS-a, sada predsjednik PK Čopalj.

Rad odsjeka je obnovljen 3.5.2016. godine na Dan oslobođenja Rijeke.

 

 

 

Korisne poveznice:
- Mi na Facebooku
- Riječki alpinistički klub (RAK)
- PK Čopalj
- AK Put
- Atletska dvorana na Kantridi

Alpinistički odsjek

Pročelnik
GORDAN KRSTIČEVIĆ


Email
pdkamenjak.alpinisti@gmail.com

 

 

Alpinistički instruktor i viši trener alpinizma
Vladimir Paušić
 

 

 Dokumenti:

- PRISTUPNICA -
(poslati na e-mail)

- PENJAČKI KARTON -